Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, önümüzdeki yüzyılı "Türkiye Yüzyılı" olarak adlandırdıklarını ve bu dönemin aynı zamanda KKTC'nin yüzyılı olacağını belirtti. Yılmaz, ekonomi, demokrasi, uluslararası ilişkiler, teknoloji, tarım gibi her alanda birlikte yükseleceklerini ve güçlü bir geleceği birlikte inşa edeceklerini vurguladı.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü vesilesiyle darbeleri kınayarak, askeri müdahalelerin ülkeleri geri götürdüğünü ve demokrasiye zarar verdiğini ifade etti.

Yılmaz, KKTC ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile görüşeceğini ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın önemli bir toplantısının olacağını açıkladı. Türk dünyası ile KKTC'nin ilişkilerini güçlendirmeye önem verdiklerini belirterek, tarımın stratejik bir öneme sahip olduğunu ve tarımsal verimliliği artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca, KKTC ile Türkiye arasında enerji transferini sağlayacak çift hatlı kablo projesine dair önemli bir mutabakat zaptı imzaladıklarını ve bu projenin enerji arz güvenliğine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Yılmaz, KKTC ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluğun bir göstergesi olarak bu projelerin hayata geçirildiğini vurguladı.

Son olarak, Türkiye'nin Cumhuriyet'inin 100. yılını kutladığını ve ikinci yüzyıla adım atıldığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin ve KKTC'nin birlikte yükseleceği, güçleneceği ve daha parlak bir gelecek inşa edeceği bir dönemin başlangıcında olduklarını ifade etti. (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi