İlginç mimari yapıları, meydanları, kiliseleri, harika binaları ve ilgi çekici termal banyolarıyla turistleri mest eden Budapeşte, gece hayatı konusunda Avrupa’nın en iyi ve en canlı şehirlerinden biridir. Birbirinden kaliteli ve canlı barları, gece kulüpleri ve eğlence spotlarıyla eşsiz bir gece deneyimi sunan bu şehirde hangi bölgede eğleneceğinizi bilmenizde de yarar var.

Müzeler, kiliseler, termal banyolar ve diğer turistik yerler kapalı olsa bile Budapeşte'de yapılacak çok şey var. Tuna Nehri'nde kayıkla gezmek, şehrin bazı ünlü harabe pub ve barlarında takılmak, dans pistine çıkmak ya da sadece bir kadeh şarap eşliğinde nehir kenarında oturmak ve arkadaşlarla sohbet etmek, harika vakit geçirme yollarından sadece birkaçı.

Geziyle geçen bir günün ardından konaklamanızı tamamlamak için ışıltılı bir gece hayatına, çok sayıda eğlence mekanına ve çok sayıda parti fırsatına ihtiyacınız varsa, yazının devamındaki bölgeleri ve mekanları mutlaka kontrol edin deriz.

Budapeşte’de en iyi gece sahnesine sahip bölgeler ;

1. bölge (Kale Bölgesi), sakin ve romantik bir deneyim arayanlar için Budapeşte'deki en iyi bölgedir. Ana odak noktanız Budapeşte'deyse, muhtemelen Castle District'i çok sessiz ve izole bulacaksınız.

Şehir merkezindeki 5. Bölge (Pest), genel geziler ve lüks oteller için en iyi Budapeşte bölgesidir. 4 yıldızlı veya 5 yıldızlı bir tesiste kalmak istiyorsanız veya genel turizm açısından Budapeşte'deki en iyi otel konumunu istiyorsanız, 5. bölge Budapeşte'de kalınacak en iyi bölgedir. Ayrıca, lüks şarap barlarından kulüplere, harabe pub'lara ve ucuz öğrenci takılma yerlerine kadar her şey dahil olmak üzere Budapeşte'deki en iyi gece hayatını bulmak için 5. caddedeki çoğu yerden hızlı bir yürüyüş mesafesindedir.

7. bölge, Budapeşte'nin gece hayatı için en iyi bölgesidir ve en çok bar ve gece kulübüne sahiptir.

6. bölge, Hajos ut'ta yayalara ayrılmış küçük bir bar ve restoran sokağına sahiptir. Budapeşte parti sahnesinin tam olarak zirvesi olmasa da, canlı bir bölge ve kalmak için güzel bir yer olmasının yanı sıra, gezi ve üst düzey restoranlar için 7. (gerçek barlar bölgesi Budapeşte için) ve 5. caddeye kolay erişim sağlar.

En İyi Gece Kulüpleri ve Barlar

HEAVEN

Heaven, Budapeşte'de resmi olarak 2019'da açılan en yeni gece kulüplerinden biridir. Covid-19 nedeniyle kulüp pek de iyi olmayan bir başlangıç yaptı, ancak Heaven o zamandan beri toparlandı ve şu anda dünyanın en popüler parti mekanlarından biri.

1.000 kişilik kapasitesiyle Budapeşte'nin en büyük gece kulüplerinden biridir ve iyi ayrılmış VIP alanları burada harika özel partilere ev sahipliği yapmanıza olanak tanır. Bu da yetmezmiş gibi Heaven, modaya uygun ve lüks bir atmosfer ve birinci sınıf bir ses sistemi ile tasarlanmıştır.

ROMKERT

Efsanevi Gellért Termal Hamamı'na sadece bir taş atımı uzaklıkta bulunan Romkert, Buda'nın en iyi konumlanmış ve heyecan verici gece kulüplerinden biridir.

Burası bir açık hava mekanı, yani sadece hava izin verdiğinde, yılda yaklaşık 4-5 ay açık oluyor. Bu nedenle, bu kulüp sadece Budapeşte'yi yılın daha sıcak aylarında ziyaret edenler için bir seçenek.

VIP partileri seviyorsanız, Romkert'in ikinci katında özel tuvaleti ve muhteşem hostesiyle kendi VIP kutunuzu rezerve edebileceğiniz mükemmel seçenekler var.

Romkert'te parti yaparken en iyi DJ'lerden her zaman heyecan verici müzikler bekleyebilirsiniz ve katı yaş politikaları sayesinde dans pistini hiçbir gençle paylaşmak zorunda kalmayacaksınız.

Çalışma saatleri: Yaz kulübü yılda 4-5 ay açıktır. Genellikle Perşembe-Cumartesi öğle yemeğinden geç saatlere kadar açıktır.

BOB

BOB - Bacardi Original Bar - şehirdeki tartışmasız en iyi şişe servisiyle Budapeşte'de biraz efsanevi bir mekandır. Bob, Çarşamba'dan Cumartesi'ye kadar açık olan birkaç Budapeşte gece kulübünden biri olduğundan, hafta ortasında parti yapmayı sevenler için harika bir yer.

Adından da anlaşılacağı gibi, Bob aslen bir bar ama bir dans pisti var ve daha çok bir gece kulübü haline geldi. Ve daha önce de belirtildiği gibi, bar, hem yerli hem de yabancıları kendine çeken neredeyse efsanevi bir üne sahiptir.

Sunulan inanılmaz şişe servisi sayesinde burası savurganlık yapmak ve hiç bitmeyen içkilerle dışarıda çılgın bir gece geçirmek için harika bir yerdir.

CINEMA HALL

Bu gece kulübü, temalı parti gecelerine ev sahipliği yapan ve dünyanın her yerinden uluslararası DJ'leri ağırlayan büyük bir mekandır, bu da onu Budapeşte diskosu için en iyi yerlerden biri yapar. Haftalık olarak açık değil, sadece ünlü DJ'ler rezerve edildiğinde açılan canlı bir mekan gibi çalışıyor. Mekanın kendisi inanılmaz ve genellikle gecenin temasına göre dekore ediliyor.

Yıllar içinde Marco Carola, Amelie Lens, Mind Against gibi dünyaca ünlü DJ'leri kendine çeken Cinema Hall'un daha uzun yıllar şehrin en önemli gece kulüplerinden biri olarak kalmasını bekliyoruz.

Sinema Salonu'nun tek dezavantajı maalesef konumu. Bu listedeki çoğu kulübün aksine, şehir merkezinde değil, birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle, bu kulübe taksiyle ulaşmanız gerekiyor.

OTKERT

Ötkert, her müzik ve parti zevkine göre eğlenceli bir diskodur ve hem gençlerden hem de yetişkinlerden oluşan büyük kalabalıkları kendine çeker. Çoğunlukla en popüler ana akım şarkıları çaldıkları iki dans pistiyle Budapeşte'deki en büyük kulüplerden biridir. Perşembe günleri latin müzikle ilgileniyorsanız, bütün gece reggaeton müzik partisi düzenlerler. Budapeşte gece hayatı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biridir.

Eski bir mekan olmasına rağmen, Budapeşte'deki en eğlenceli gece kulüplerinden biridir ve görülmeye değerdir. Özellikle hafta sonları yerin dolu olduğunu unutmayın. Kalabalıktan kaçınmak için VIP masası tavsiye edilir.

Budapeşte Hamamlarında Gece Spa Partileri

Meşhur havuz partileri arıyorsanız, Budapeşte’nin termal banyolarına gitmeniz gerekiyor. Yaz-kış demeden harika bir parti deneyimi sunan bu termal hamamlar, otel, bar ve gece kulübü olarak da hizmet veriyor (sadece birkaç tanesi).

Gellert Hamamları, Tuna Nehri kıyısında ve 1918'de açılan Gellert Oteli'nin bitişiğindedir. Hamamlara otelden değil yan kapıdan girilir. Burada çok sayıda havuz, kiralık umumi kilitli dolaplar bulacaksınız ve geceleri sakinleştirici bir termal banyonun, içecek veya yiyecek alabileceğiniz bir pub'ın ve hatta masaj veya masaj randevusu alabileceğiniz kapalı bir spa'nın keyfini çıkarabilmeniz için her şey aydınlatılmıştır.

Rudas Hamamı, kısmen Türkler tarafından 1566 yılında işgalleri sırasında inşa edilmiştir. Şampanyanızı ıslatıp yudumlayabileceğiniz sekizgen bir banyo bulunmaktadır. Rudas Sky Terrace and Spa'da yemek yiyebilir ve içebilirsiniz. Yüzme havuzlarının bazılarında, altında oturup dinlenebileceğiniz fıskiyeler vardır. Su masajını içeren çeşitli sağlıklı yaşam terapileri de vardır ve geceleri çatıdan Tuna'nın nefes kesen manzarasını seyredebilirsiniz.

Szechenyi Hamamları, Tuna Nehri'nin doğusunda, Şehir Parkı'nda, mimari açıdan büyüleyici, devasa bir binada yer almaktadır. 3 adet açık termal havuz ve 15 adet kapalı havuz bulunmaktadır. Gün boyunca bu, dinlenmek için popüler olmasa da sakin bir yerdir, ancak geceleri sıçrayan büyük bir partiye dönüşür. Cumartesi geceleri, lazer gösterileri ve elektronik house müzik çalan DJ'ler ve VJ'ler ile daha çok sulu bir sirke benzeyen “spartiler” vardır.

Editör: İsmail Türk