Kahramanmaraş Valiliği, şehit Müslüm Özdemir’in ailesinin çadırda yaşamadığını belirtmiş, ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bu iddiayı yalanlayarak ailenin konteyneri depo olarak kullandığını ve çadırda yaşadığını ifade etmiştir.

Valilik, Kahramanmaraş’taki çadırların kaldırıldığını ve depremzedelerin Konteyner Kentlere yerleştirildiğini ya da kişisel konteynerlerin teslim edildiğini açıklamıştır. Ayrıca, ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine konteyner verildiği belirtilmiştir.

DHA'nın haberine göre, aile konteyneri ısıtamadığı için çadırda kalmakta ve acı haberin ardından kendilerine ısıtıcılar bırakılmıştır. Bakan Özhaseki, ailenin tercihlerine saygı duyulacağını ve istedikleri takdirde rezerv alanda veya yapımı devam eden konutlarda yerleştirilebileceklerini belirtmiştir.

İstanbul Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 8 Yaralı İstanbul Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 8 Yaralı

Ayrıca, şehitlerin emanetlerine ve geride kalanlarına sahip çıkılacağını, şehitlerin cennette Peygamber Efendimize komşu olması ve yaralı askerlere acil şifalar dilenmesi temennisinde bulunmuştur.

Kaynak: DHA