Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7’lik deprem dünya basınında…

Amerikan CNN televizyonu, ABD’nin Jeoloji Kurumuna dayandırdığı haberine göre can kayıplarının 10 bini bulabileceğini öngördü.

Sözcü’nün derlediği habere göre, İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian da internet sitesinde canlı anlatım yaparak anbean yaşananları okurlarına duyurdu. Haberde, depremin Şam, ve Lübnan’daki Beyrut ve Trablus’ta da hissedildiği belirtilirken insanların yaya olarak ve araçlarıyla uzaklaştığını da aktardı.

BILD: EN YÜKSEK ALARM SEVİYESİNDE

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden biri olan Bild de depremi manşetlerine taşıdı. Gazetenin internet sitesinde, “7.4 ve 7.9 büyüklüğünde şiddetli depremler Türkiye’yi sarsı. Onlarca ölü ve yaralı var. Sarsıntı Kıbrıs ve Suriye’den de hissedildi” ifadelerine yer verildi.

Bölgede alarma seviyesinin en yüksek noktada olduğu belirtilirken, “Türkiye dünya üzerindeki en aktif sismik bölgelerden biri. 1999’da 7.4 büyüklüğündeki depremde 17 binden fazla insan yaşamını yitirmişti.

REUTERS: KARLI SOKAKLARDA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI…

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters da korkunç depremin detaylarını ve sonrasında yaşananları anbean aktardı… Ajans, “7.9 büyüklüğünde büyük bir deprem Türkiye’de meydana geldi ve Kıbrıs, Lübnan ve Suriye’de hissedildi. Birçok bina yıkılırken karlı sokaklarda kurtulanları aramak için çalışmalar başladı” ifadesine yer verdi.

Ajansa konuşan Erdem isimli Gaziantepli bir vatandaş, “40 yıllık hayatımda böyle bir şey hissetmedim. En az 3 kez çok şiddetli bir şekilde sarsıldık” dedi. Reuters, birçok vatandaşın binalardan uzakta otomobillerinde oturduğunu aktarırken sarsıntının ise en az 1 dakika sürdüğünü ve pencerelerin kırıldığını da duyurdu.

Depremle ilgili olarak Suriye devlet medyasının da bölgedeki gelişmeleri aktardığı belirtilirken Suriye’de de çok sayıda binanın yıkıldığı açıklandı.

Editör: Gökçe Sevim