Son günlerde 80 çalışanının maaşlarını vermeyerek ücretsiz izne göndermesi nedeniyle gündemde olan Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar’ın kontrolündeki bir diğer yayın organı Uçankus.com sitesinde yaşanan skandala yargı 'dur' dedi.

Medya Radar'ın haberine göre, Uçankuş Tv’nin sahibi Can Tanrıyar 3 aydır maaş vermediği çalışanları haklarını isteyince gündeme gelmişti. İnstagram üzerinden yaptığı yayınlarda lüks bir hayat yaşadığını gözler önüne seren Tanrıyar evlerine ekmek götürmek için maaşlarını isteyen çalışanlarından 80’ini ücretsiz izne göndermişti. Kanal önünde toplanan çalışanları ile tartışan Tanrıyar’ın tartaklandığı iddia edilmişti.

Tüm bu olumsuz haberlerle tartışılan Tanrıyar’ın kontrolündeki bir diğer yayın organı Uçankus.com sitesi de hedef belirlediği kişi ve kurumlara basın etiğine uymayacak şekilde saldırılar düzenliyor. Can Tanrıyar bu siteyi kendisinden haklarını isteyenlere karşı saldırı amacıyla kullanıyor.

Ancak 30 Nisan’da İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen bir karar ile Uçankuş.com sitesinin bu tür yayınlar yapması engellendi. İş adamı M.G’nin kendisi ve eşi için yaptığı başvuruyu inceleyen mahkeme Can Tanrıyar’ın bu tür yayınlar yapmasını yasakladı.

Hüseyin Can Tanrıyar, Tamar Öner ve Uçankuş Medya T.A.Ş aleyhine verilen kararda “Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse hakimden saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir” şeklindeki yasa maddesi hatırlatıldı.

Kararda ayrıca, “ Davacı hakimden saldırı tehlikesinin önlenmesini, sürmekte olan saldırıya son verilmesini, sona ermiş olsa bile etkileri devam eden saldırının hukuka aykırılığının tespitini isteyebilir” denildi.

İş adamı M.G’nin başvurusunu değerlendiren mahkeme tüm bunların yasalara aykırı bir şekilde Uçankuş.Com sitesinde gerçekleştirildiğini tespit ederek tedbir kararını verdi.

Mahkeme kararında, “ Davacı tarafın tedbir talebinin kabulü ile uçankuş.com adresli internet sitesi ile davalılara ait diğer internet sitelerinde davaya konu haberlerin yayınlanmasının tedbiren durdurulmasına, bu hususta tedbir kararının RTÜK’e bildirilmesine” denildi.

Editör: TE Bilişim