TV 42 ekranlarında yayınlanan "Sümen Altı" adlı programın bu haftaki konuğu eski AKP milletvekili şimdiki Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün oldu.

Üstün, Türk siyasetinde tüm dengeleri değiştirecek bir iddia ortaya attı: "Ben Tayyip beyin, AK Parti Genel Başkanı olarak parlamenter sisteme geçmek için ilk öneri verecek kişinin olduğuna inanıyorum." dedi. 

PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEK İÇİN İLK ÖNERGEYİ ERDOĞAN VERECEK

"AK Parti seçimde kaybettikten sonra dağılır. Sayın Cumhurbaşkanı’ da kaybettikten sonra ilk aklına gelecek şey muhalefete önerge verip parlamenter sisteme ikna etmek için kendi mücadele edecek ve bu mücadeleyi belki ana muhalefet partisi lideri olarak yapacak belki de sadece muhalefet olarak yapacak. Ben Tayyip beyin, AK Parti Genel Başkanı olarak parlamenter sisteme geçmek için ilk öneri verecek kişinin olduğuna inanıyorum. Şu anki yetkileri düşünün muhalefetin elinde herhangi birine geçtiği zaman Tayyip Bey bu yetkilerin muhalefetten iktidara geçmiş birisinde olmasını istemez çünkü yetkilerin ne kadar geniş olduğunu biliyor buna istinaden ilk önerge verecek kişi AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanı olur diye düşünüyorum."

Editör: Gökçe Sevim