Çek polisi, Prag'ın merkezindeki Sanat Fakültesi üniversite binasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 14 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Polis, ölü sayısına saldırganın da dahil olduğunu belirtti.

Partilere para yardımı kesildi Partilere para yardımı kesildi

Prag polis şefi, saldırganın üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Polis ayrıca şüphelinin şu anda ismini vermedikleri babasının da aynı günün erken saatlerinde ölü bulunduğunu söyledi.

Prag'ın merkezindeki Charles Üniversitesi'nin felsefe bölümünde yerel saatle 15.15'te silah sesi duyulduğu bildirildi. Üniversite, binada ilahi söyleme etkinliğinin düzenlendiğini söyledi. Öğrencilere barikat kurmaları söylendi.

Daha sonra sosyal medyada, bazı kişilerin binanın birkaç kat yukarısındaki çıkıntılarından birinden güvenli bir yere atladığını gösteren dramatik görüntüler ortaya çıktı ve ayrıca silah sesleri de duyuldu.

Ayrı bir videoda, turistlerin popüler olduğu bölgeden dehşete düşmüş kalabalıkların kaçtığı görülüyor. Yetkililer, ilk bilgilere göre saldırıda herhangi bir polis memurunun yaralanmadığını belirtti.

Polis, silahlı saldırganın geçen hafta Prag yakınlarındaki bir ormanda iki kişinin ölümünden sorumlu olabileceği teorisi üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Editör: Habererk Com