Zenginleri Konkordato sistemiyle koruyan yasalar. onlardan tahsilatlarını yapamayan esnaf ,çekini ödeyemeyen esnaf hapse mahkum ediliyor. 100 binlerce esnaf çeke hapis cezası kalksın diye olmayan suçlarına af istiyorlar. Ama muhalefette dahil kimsenin umrunda olmayan esnaf çözüm arıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medyadan sesini duyurmak isteyen madur esnaf 5941 çek cezasıyla izinli hükümlü olduk ''100 yıl programıyla artık esnafı affedin başkanlar bizler ağır suç işlemedik krizde alacak alamadik borç ödeyemedik'' mesajı paylaştılar.
 Çözüm ne olmalı?
Seçimden önce iddia edildiğine göre Binali Yıldırım  ile görüşülüp çözülecek sözü almışlardı. Seçimden sonra hepsi unuttu.
Halk tv haber sunucusu Ekrem Açıkel, Haberinde  bu  konuyu dile getirdi ve atılan mesajlardan paylaşım yaptı. Mesajlarda ''Ekrem bey bizi unutmazsınız biliyoruz ama sesimizi duyurun. Çeke hapis cezası kalksın, zulüm ve haksızlık artık bitsin''

 Ekrem Açıkel,   kadın esnaflarımız da var. Bir esnafın en büyük sermayesi itibarıdır. İşi iyi olsa alacaklarını tahsil edebilse zaten çekini ödeyecektir. Bu insanlar hapse girerse para ödeyebilecekler mi? Çalışabilecekler mi? Hayır diyerek yetkililere seslendi.

Editör: Habererk Com