İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde Kılıçdaroğlu ile yarışmak isteyeceğini, sağ partilerden çıkacak bir adaydan daha çok çekindiğini söyledi.

Küçük, TV100'de moderatörlüğünü Hande Aydemir'in yaptığı "Şimdi Konuşalım" adla programa katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın rakibine yönelik açıklamalarda bulunan Küçük "AKP'liler Kılıçdaroğlu'nu ister. Erdoğan, sağ tandanslı biri olduğu zaman çekinebilir seçim 2. tura kalır" dedi.

Çüçük şunları söyledi: "6'lı masa Abdullah Gül'ü aday yapmak istiyordu. Meral Hanım'ın diretmesiyle olmadı. Muharrem İnce adını duyunca bütün AK partililer oh tamam, biz bunu aldık dediler. Öyle de oldu. AK Partiye sorsanız Kemal Bey'i ister Tayyip bey de etrafı da. Ama Tayyip Bey'e benzeyen biri olduğunda, yani sağ tandanslı biri de kendi aday olamadı. Çünkü  olduğunda çekinebilir seçim ikinci tura kalır diye. Kemal Bey 2018'de kendi aday olamadı. Çünkü Erdoğan'ı yenemeyeceğini biliyordu. Kemal Bey'in bazı danışmanlarıyla konuşuyorum. Şöyle bir şey var. 'Biz 20 yıldır Erdoğan'ı yenemedik' diyorlar. Erdoğan'ın şahsını yenilgiye uğratan biri olmadı. Biz bunu bir CHP'liyle yenilgiye uğratalım diyorlar. Böyle bir şey normal. Erdoğan bu seçimleri kazandığında 2016-2017'ye kadar MHP de muhalifti. 2014'te MHP ile CHP beraber çıkradılar Ekmeleddin İhsanoğlunu. Erdoğan o zaman da tek başına halktan aldığı güçle tek başına kazandı. 2023 kesinlikle en zor seçim. 2019'da bunun minyatürünü gördük. HDP de İYİ Parti de CHP'liler de hatta bazı koyu MHP'liler de aynı adaya oy verdiler. Bunu Kemal beyle yakalayabilirler mi? CHP'liler yakalayacaklarına inanıyor. Ben böyle düşünmüyorum."

Editör: Yadigar Hanım