Sevgili Okuyucularım. Bugün sizlere sosyal medyada yayınlanan ve altında Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz imzası olan bir yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlamak istiyorum.

Yazının tamamı sorulardan oluşmaktadır. Okuyan insanlarda düşünme ve fikir jimnastiği yaptırması, ayrıca bazı bilgilerin unutulmaması açısından çok değerli bulduğum için okuyucularımla da paylaşmak istedim. Bu yazıyı belki bazı okuyucularımız daha önce okumuş olabilirler. Ancak unutulmasın ki tekrarda fayda vardır düsturu ile yayınlamayı değerli buluyorum.

Cevap Bekleyen Tarihi Sorular

Devlet Bahçeli’nin ölçüsüz Tayyip Erdoğan düşmanlığı bir anda nasıl vazgeçilmez bir hayranlığa dönüştü?

Ergenekon’un savcısıyım diyenler neden bir anda çark etti?

Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek’in kronik Tayyip Erdoğan düşmanlığı bir anda nasıl Tayyip Bey desteklenmelidir söylemine dönüştü?

BOB eş başkanıyım diyen biri bir anda nasıl Rusya dostu olabildi?

Açılım ve demokratikleşme süreci, akil adamlar safsatası nasıl oldu da bir anda ortadan kalktı? 

Sınırda teröristlere tören düzenleyen bir zihniyet nasıl oldu da bir anda sınır ötesi terör avı başlattı.?

Daha düne kadar ülkücülere ağza alınmayacak sözler sarf eden, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenler nasıl oldu da bir gecede milliyetçi oluverdi?

Bizler FETÖ’yü eleştirirken Fetullah Gülen hoca efendi deyip gözyaşı dökenler bir gecede nasıl oldu da fikir değiştirip hep bir ağızdan hain FETÖ diye haykırdılar?

FETÖ’nün darbe girişimi esnasında 40-50 asker köprü geçişini kapattığında 2 km. mesafede bulunan ve emrinde 20.000 asker olan 1.Ordu Komutanlığı neden darbecilere müdahale etmedi?

FETÖ’nün iki militanı TBMM’ni bombalarken Bandırma, Balıkesir, Merzifon ve Diyarbakır’da bulunan yaklaşık 120 F16 uçağından hiçbiri neden müdahale etmedi?

Ankara’da 1.Kolordu, 3.Tümen, 6.Tugay’da yaklaşık 20.000 asker varken, Genelkurmay Başkanlığı’nı işgal eden darbecilere neden tek bir asker müdahalede bulunmadı?

Yaklaşık 3.000 civarında darbeci tespit edilmişken bunlardan nedense hiç haberi olmamış olan şimdiki Savunma Bakanı (eski Genelkurmay Başkanı) ile MİT Müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürü’ne bu garip durumun sorulması neden engellendi?

15 Temmuz soruşturulsun diye TBMM’ne soruşturma önergesi verenlerin önü neden kesildi?

FETÖ’nün siyasi ayağı konusu neden her seferinde örtbas edildi?

Kozmik oda baskını ve sırların dış güçlerin eline geçmesine sebep olan Bülent Arınç ve diğer failler hakkında neden herhangi bir işlem yapılmadı?

Ayakkabı kutularında yakalanan önce inkâr edilip sonra kabul edilen paraların akıbeti ve menşei konusu neden hasıraltı edildi?

17/25 Aralık olayı bir FETÖ tezgâhı ve iftira ise bakanlar neden görevden alındı ve sonra neden iadeyi itibar yapılmadı?

Bu konuda bakan Albayrak’ın ne yaptıysam Başbakan’a sorarak yaptım dediği konular neydi ve neden susturuldu?

Eski başbakan Tansu Çiller’in vazgeçilmez Tayyip dostluğunun ardında neler yatıyor?

Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş’un hakarete varan Tayyip Erdoğan söylemleri bir anda nasıl hayranlığa ve makama dönüştü?

Melih Gökçek ve Kadir Topbaş’la başlayan belediye operasyonları sonrası başta her söze bir cevabı olan Melih Gökçek olmak üzere neden hiçbir belediye başkanından ses çıkmadı?

Onca milletvekili ve başta Bülent Arınç olmak üzere önemli bakanlar siyasi bir operasyonla liste dışı bırakıldılar, neden hiçbir reaksiyon gösteremediler?

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevi sonrası tüm bağlantıları mercek altına alındı ve hakkında ciddi spekülasyonlar yapıldı buna rağmen hala neden suskun kalmayı tercih ediyor?

Genel Kurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının olağan dışı helikopterli muamma ziyaretinden sonra Abdullah Gül herhangi bir açıklama yapmadı ve neden bir anda sessizliğe büründü?

İktidarın hukuk dışı her icraatını eleştiren eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu nasıl oldu da bir anda çark etti?

Tüm kamuoyu araştırma şirketlerinin %5’lerde gösterdiği MHP’nin genel seçimlerde %11.13 oy alması nasıl açıklanabilir?

AKP ve MHP ittifakının genel seçimlerde kendinden emin tavırlar içinde eskiye nazaran düşük bir performansla usulen çalışması ve seçim gecesi resmi sonuçlar açıklanmadan zaferini ilan etmesi hangi manaya geliyor?

YSK Başkanı seçim kanunu harici keyfi uygulamalar yaparken bu cesareti ve gücü nereden aldı?

Amerika Devlet eski Başkanı Trump Cumhurbaşkanı’na ağıza alınmayacak hakaretleri içeren mektup yazmış olmasına rağmen neden sessiz kalındı?

Mangalda kül bırakmayan hükümet Rahip Brunson’u sorgusuz sualsiz bir anda neden teslim etti?

Reza Sarraf davasının seyrinin perde arkasında hükümeti korkutan ne var?

Hükümet kayıp paralar ve silahlar konusunda neden suskun?

Mafya, devlet, uyuşturucu baronu üçgeninde hangi siyasetçilerin parmağı var?

Kontrolsüzce ülkeye alınan ve adeta bir kavimler göçüne dönüşen mülteci akının perde arkasında neler var ve kaç mülteciye vatandaşlık verildi?

Ve daha birçok soru.!

20 yılda ülkeyi alt üst eden, yüzlerce insanımızın ölümüne ve milyarlarca dolar zarara neden olan, demografik yapıyı tahrip eden, yaptığı onca muhalefete rağmen üst düzey insanları dönüştüren ve tükürdüğünü yalatan güç nedir?

Millete rağmen, demokrasiye rağmen, Türkiye Cumhuriyetine rağmen daha bilmediğimiz ne dolaplar dönüyor ve bu kaos kim ya da kimlerin işine yarayacak?

Görünen o ki şimdilik bunların hepsi bir sır perdesinin ardındadır, ta ki iktidar el değiştirip milli bir siyaset devlete ve geleceğe hakim olana dek.!

Elbet ki gerçekler bir gün ortaya dökülecektir.!

** Bir köşede dursun bakalım...

FETÖ’nün soru çalmaları ve o sınavlarla kazananlara neden işlem yapılmadı                  

128 milyar doların akıbeti nereye gidip ne yapıldığı neden açıklanmadı.        

FETÖ iktisaklıklı iş adamlarına ve şirketlere el konulup ne işlem yapıldı                      

 Öcalan’la nasıl sayınla mektuplu yakınlık kuruldu                                

ABD’nin f 35 projesinden çıkarma ve uçakları vermeme ye neden sessiz kalındı   ………..

vb vb vb. Daha birçok soru cevap bekliyor kim açıklayacak acaba …….

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE