Atlarla ismi anılan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin partisi MHP’den istifa ettikten sonra TELE1’e bir açıklama yapmıştı.

Keskin, “Partime zarar gelmesin diye istifa ettim” derken “Atların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır. İnsanların attan sucuk yapmaya ihtiyacı yok. Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı. Kaymakamlık da bunu soruşturuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Keskin’in açıklamalarının ardından atların nerede olduğu sorusu gündeme geldi.

TELE1’İN ÜLKÜCÜ DÜŞMANLIĞI VE YALAN HABERİ

TELE1 CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık'ın  "Atların satılıp Ülkü Ocaklarına bağış yapıldı" dediğini iddia etti.

AVUKAT EMRE ARIK’TAN HABERERK’E ÖZEL AÇIKLAMA

Telefonla ulaştığımız CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık yaptığı açıklamada “Bu niyet okuma olmuş ben böyle bir cümle kullanmadım, diğer kurduğum cümlelerin hepsi doğru. Fakat atların satılıp ta gelirinin ne MHP’ye nede Ülkü ocaklarına verildiğini söylemedim. Benim ağzımdan öyle bir beyan çıkmadı. Ben avukatım, belgesiz hiçbir şey konuşmam. Bu tamamen yanlış bir iş olmuş.” dedi.

Öte yandan Avukat Emre Arık, TELE1 muhabirine ulaştığını haberin yanlış olduğunu ve düzeltilmesini istediğini sözlerine ekledi. Muhabirin özür dileyerek haberin düzeltileceğini aktardı.

CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık şöyle devam etti “Bir gerçeği aydınlatmaya çalışırken bir yere de çamur atılmasına karşıyım, bunu ahlaksızlık olarak görüyorum. Kesinlikle böyle bir beyanım olmadığı gibi TELE1’i de uyardım ve bunu düzeltin beni zan altında bırakmayın dedim”

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI “ATLAR NERDE BİLMİYORUZ”

Gelişmeler üzerine Avukat Emre Arık sosyal medya hesabından “Birtakım internet sitelerinde benim adımla atlar satıldı geliri de Dörtyol Ülkü Ocaklarına yollandı şeklinde beyanlar olduğu kulağıma geldi.

Benim bu şekilde bir beyanım bulunmamaktadır. Gerçeği aramaya çalışırken doğruyu gölgede bırakacak yanlış bilgilere karşıyım. Kimseyi zan altına bırakmaya doğru bulmuyorum. Saygılarımla... Ama atlar nerde bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık koronavirüs sebebiyle şuan itibariyle hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı.

TELE1’İN HABERİ İSE ŞÖYLE

İddiaya göre, Ferhat Erkin isimli şahıs MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi çalışanı.

Erkin’in ağabeyi Ali Erkin’in de Dörtyol’da Atatürk Konağı etrafında bir kahvaltı salonu var.

Salonun bir kısmı da at çiftliği olarak kullanılıyor.

CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık, ”İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu atları vereceğini duyurunca Ferhat Erkin, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile konuştu.

Amaç atları Atatürk Çiftliği’nde kendi adlarına işlemekti.

İBB 100 at verdi.

İlk 50 atı Fadıl Keskin teslim aldı.

İkinci 50 atı ise Ferhat Erkin teslim aldı.

Celal Ceren ise bir diğer isim. Celal Ceren hem MHP Yöneticisi hem at çiftliğinin ortağı.

Alınan atların bakımı çok zor olunca atlara bakamıyorlar. Atların 11’i ölüyor. Ardından belediyeye gidiyorlar ve atlara bakamadıklarını söylüyorlar.

Fadıl Keskin ise ‘siz istediniz getirdik’ diyerek cevap veriyor.

Sonra ilçe tarıma gidiyorlar. İlçe tarım ise atlara bakamadıkları gerekçesiyle at başına 1000 TL ceza kesiyor. Durum böyle olunca son çare atları satıyorlar.”

Öte yandan bir başka iddia ise satılan atların gelirinin ülkü ocağına verileceği.

Editör: TE Bilişim