CHP'nin lideri Özgür Özel, 2 Haziran'da Rize'de düzenlenecek olan çay mitingine katılmak üzere birçok milletvekili, il başkanı ve parti yetkilisi ile birlikte Rize'ye geldi. CHP lideri Özel'in katılımıyla, çay mitingi için hazırlıklar yapılmakta ve programlar düzenlenmektedir.

Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çay üreticilerinin sadaka değil, hak ettikleri değeri istediklerini belirtti. Karadeniz Bölgesi İl Başkanları adına, yaş çay alım fiyatının en az 25 TL olması gerektiğini ifade ettiler. Ancak, Tarım ve Orman Bakanlığı yaş çay bedelini 17 TL, desteklemeyi ise 2 TL olarak açıkladı.

Çay üreticileri, alım fiyatlarının açıklanmasının ardından meydanlarda, fabrika önlerinde ve tarlalarda tepkilerini dile getirdiler. "Açıklanan yaş çay alım fiyatını kabul etmiyoruz" diyerek, kriz varken sarayın kapatılmasını ve çay üreticisinin hakkının verilmesini talep ettiler.

Son bir yılda ekmek fiyatlarının %150, kuru çay fiyatlarının %224 arttığı ve Nisan ayı enflasyonunun %68 olduğu bir dönemde, yaş çay alım fiyatlarının sadece %54,5 artırılması kabul edilemez bulundu. Çay üreticileri, 1 kilo çay satarak ancak 1 bardak çay içebildiklerini veya 1 ekmek alabildiklerini ifade ediyorlar.

MHP'den 154 kişilik ifşa listesi: Hesaplaşacağız! MHP'den 154 kişilik ifşa listesi: Hesaplaşacağız!

Çay üreticilerinin yoksullaştırılmasına ve mağdur edilmesine izin verilmeyeceği, bu durumu engellemek için mücadele edileceği vurgulandı. Çay, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve stratejik bir ürünü olarak tanımlandı.

Genel Başkan Özgür Özel, çay üreticilerinin sesini daha güçlü duyurmak için Rize'ye geliyor. 2 Haziran Pazar günü saat 13.30'da Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda çay üreticileriyle buluşacak ve onların taleplerini dile getirecek.

Çay mitingine katılım için il ve ilçe başkanlıkları tarafından araçlar kaldırılacak ve vatandaşlar, çay üreticileri mitinge katılım sağlayabilecekler. Tüm vatandaşlar ve çay üreticileri, haklı tepkilerini duyurmak ve çaylarına, geleceklerine, ekmeğe sahip çıkmak için mitinge davet edildi.

Kaynak: gazete rize