Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve belediyeye kayyum atanması, siyasi arenada geniş yankı buldu. Bu gelişmeler, özellikle AKP'nin konu hakkında henüz bir açıklama yapmamasıyla dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin kazandığı Hakkari Belediyesi'ne düzenlenen polis operasyonu ve Belediye Eş Başkanı Akış'ın Van'da gözaltına alınması, İçişleri Bakanlığı'nın Akış'ı görevden uzaklaştırma kararı ve Hakkari Valisi Ali Çelik'in kayyum olarak atanması, siyasi partilerin peş peşe tepkilerini ortaya koymasına neden oldu.

DEM Parti, yaşananları "halk iradesine yapılan bir darbe" olarak nitelendirirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyum atamasını ve Akış'ın gözaltına alınmasını kınadı. Özel, Akış'ın görevden alınmasının 14 yıl öncesine dayanan ve FETÖ ile bağlantılı bir savcı tarafından hazırlanan iddianameye dayandırılmasını eleştirdi ve "Milletin iradesine saygılı olmayanın gönülde yeri olmaz" ifadesiyle duruma tepki gösterdi.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, İçişleri Bakanlığı'nın adımlarını takdirle karşıladı ve 31 Mart seçimlerinde bir teröristin aday gösterilmesini demokrasiye ve hukuka yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi.

AKP cephesinde ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının beklendiği ve bu süreçte sessizliğin korunduğu gözlemlendi. Ancak, AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, kayyum atamalarına ilişkin rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, "Bu ülke bir hukuk devletidir" diyerek, DEM Parti'ye eleştirilerde bulundu ve durumun bilinçli olarak yapıldığına dair sorular sordu.

Kaynak: Haber Merkezi