2024 Mart'ın'da yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partiler çalışmalarına başladı. Genel seçimler öncesi işbirliği yapan ancak seçim sonrası Meral Akşener'in "pişmanlık" açıklamasıyla arası gerilen CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimde de işbirliği yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, İYİ Parti, “bazı illerde CHP ile işbirliği" konusunda kapılarını tam olarak kapatmadı. Kulislerde konunun yetkili kurullarda değerlendirileceği konuşuluyor, Kulislerden sızan bilgilere göre, İYİ Parti, CHP’den MHP’nin yönetimindeki Etimesgut ve Gölbaşı ile CHP’nin yönetimindeki Yenimahalle ilçelerini istiyor.

CHP'de ise İYİ Parti ile Ankara genelinde “ancak belediye başkan yardımcılıkları ve belediye meclis üyelikleri özelinde işbirliğinin yapılabileceği” görüşü hakim.

CHP’li kurmaylar, “Yenimahalle ilçesi üç dönemdir CHP’de. Bizim yönetimimizde olan bir ilçenin başka bir partiye bırakılması imkânsız. MHP’nin yönetiminde olan Etimesgut ve Gölbaşı belediyeleri için de mümkün görünmüyor. Gölbaşı ilçesinde, seçmen profili değişiyor, merkez sağdan sola doğru kayıyor. Bu nedenle Gölbaşı ve Etimesgut ilçelerinde de CHP’nin aday çıkarması daha uygun” değerlendirmesinde bulunuyor.

‘BİR TALEBİMİZ YOK’

İYİ Parti'li yetkililer ise Ankara’nın Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçeleriyle ilgili “CHP ile herhangi bir işbirliği ile ilgili bir talebimiz yok” görüşünde. İYİ Parti'liler, “Önceliğimiz partimizin önümüzdeki yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılması. Ancak Ankara özelinde CHP’den, belediye başkan yardımcılıkları ve belediye meclis üyelikleri konusunda bir teklif gelirse bu durumu kendi yetkili kurullarımızda değerlendiririz” görüşünde birleşirken, 2024 yerel seçimlerinde “başkanlık istediklerinin” de altını çiziyor.

Editör: Yadigar Hanım