CHP, 7’si büyükşehir olmak üzere 353 seçim bölgesinde belediye başkan adaylarını duyurdu. 

Yerel seçimlere hazırlanan siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. CHP Parti Meclisi (PM) yeni belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanacak. Toplantıdan önce Haber7 Yazarı Ferhat Murat, sosyal medya hesabından ilgi çekici bir kulis bilgisi paylaştı.

Murat’ın aktardığına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Özel’e talepleri iki isim arasındaki gerilimi artırdı.

ÖZEL’DEN İMAMOĞLU’NA: GEL O ZAMAN SEN OTUR BURAYA!

Ferhat Murat’ın iddiasına göre, Özgür Özel, kendi seçtiği isimlerin aday gösterilmesini isteyen İmamoğlu’na çok sert yanıt verdi. Özel İmamoğlu’na ‘Gel o zaman buraya sen otur’ dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, Özel’e telefonu kapadı.

Çok tartışılacak iddialar ortaya atan Ferhat Murat’ın paylaşımı şöyle;

CHP’DE BÜYÜK KAVGA

Bugün CHP, Parti Meclisi’nden hiçbir aday duyurmayacak… Nedeni ise şu… Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milletvekilleri Veli Ağababa ve Umut Akdoğan ile birlikte Ekrem İmamoğlu’nun verdiği listenin PM’den tam olarak geçmesini ve adayların ilan edilmesini sağlamak için Genel Başkan Özgür Özel’e baskı yapıyor… Ekrem İmamoğlu da görüşmeye telefonla katılıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun istekleri;

Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı

1- İstanbul’daki tüm ilçelerinde verdiği listenin PM’den onaylanması

2-Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak Gül Çiftçi’nin gösterilmesi

3-İzmir’de BŞB Adayı olarak Buğra Gökçe’nin belirlenmesi ve Çeşme’de Ekrem İmamoğlu’nun tercih ettiği ismin duyurulması

4-Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın yeniden aday gösterilmesi Başka isimler de var ama fazla uzatmayalım. Bunun üzerine Özgür Özel de, Ekrem İmamoğlu’na “Gel o zaman buraya sen otur” diyor. Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi duyurmayacağım diyor ve Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in suratına kapatıyor. Bugün bu yüzden PM’de açıklama olmayacak. Ekrem İmamoğlu’nun yarın ilçe adaylarını tanıtacağı toplantının içeriği de sadece büyükşehir adayı tanıtım toplantısına dönüşüyor.

Kaynak: Haber merkezi