Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin hemen ardından merkez yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada “Yürüyüşümüz sürüyor, buradayız” diyerek görevine devam edeceği sinyalini vermişti. Kılıçdaroğlu'nun devam mesajından sonra MYK üyeleri ve bazı partililerin Kılıçdaroğlu’na destek verdiği belirtilirken, bir grubun ise değişim istediği ifade edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre, parti içinde Kılıçdaroğlu’na destek veren bir grup, “yerel seçimlere birlik içinde gidilmesi gerektiği, iktidarın ekonomik gidişat nedeniyle ülkeyi 5 yıl yönetemeyeceği, bu nedenle erken seçim olabileceği” görüşünde. Kulislerden sızan bilgilere göre, ertelenen kurultayın yerel seçimler sonrasında ya da kasım, aralık dönemine bırakılabileceği ifade ediliyor. Bu süreçte de MYK’de ise değişiklikler olabileceği öğrenildi.

BİR GRUP 'İMAMOĞLU' DİYOR

Parti içinde Kılıçdaroğlu’nu eleştiren grubun ise “Ekrem Bey daha uygun bir adaydı” gibi yaptığı belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan olmasını istediği konuşuluyor, İmamoğlu’nun “Değişmeyen tek şey değişimdir. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyeceğiz” söylemlerinin de parti içi muhalefete yönelik bir mesaj olduğu bildiriliyor.

Kılıçdaroğlu destekçileri,  “Kim olsa bu kara propaganda karşısında kazanamazdı. Ayrıca siyasi yasak durumu var” yorumu yaparken, bazı belediye başkanlarının sürecin başından beri İmamoğlu’nun aday olmasını istediği konuşuluyor.

Öte yandan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibi isimler Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yaptı. Seçim sonrası sessiz kalan CHP üst yönetimi, seçim sürecinin birkaç gün geçtikten sonra daha sağlıklı değerlendirileceğini ifade ediyor.

Editör: Yadigar Hanım