Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde masaya yatırılacak konular… Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde masaya yatırılacak konular…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kısa süre içinde bir dizi skandala imza attı. Aday belirleme sürecindeki torpil iddiaları ve parti içi krizlerle sarsılan CHP’de, Özel’in geriye düştüğünü gördüğü anket sonuçları da paniğe yol açtı. Ankara’da yaptığı konuşmada, seçim otobüsünden seçmene parmak sallayarak “Aklınızı başınıza alın” çağrısı yaptı. Bu çıkışı, daha önce “Tıpış tıpış oy vereceksiniz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlattı.

Özgür Özel’in skandalları, devrik lider Kemal Kılıçdaroğlu’nu aratmadı. “Bedelli askerlik yapanlardan oy istemiyoruz” sözleriyle tepki çeken Özel, son dönemde yaptığı açıklamalarla kendi seçmeninin bile tepkisini topladı. Ankara Eryaman’daki açıklamalarıyla da Kılıçdaroğlu’nu hatırlattı.

Aday belirleme sürecindeki torpil ve kavgalarla partideki oy tedirginliğini gözler önüne seren Özel, seçim otobüsünden CHP seçmenine “Herkes aklını başına alacak bütün CHP’liler bütün sosyal demokratlar” diye seslendi. Kılıçdaroğlu da İzmir’deki seçmene “Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, “Behzat Ç.” karakteri ile hafızalara kazınan ve CHP’nin Etimesgut adayı olan Erdal Beşikçioğlu için de Özel’in söylediği cümleler sosyal medyada gündem oldu. Özel, Beşikçioğlu’nun adaylık gerekçesini hayali bir karakter üzerinden izah etmeye çalıştı

Kaynak: Sabah- MURATHAN YILDIRIM