Emel Bilenoğlu, CHP’den Eyüpsultan Belediye Başkanlığı için başvurmuştu, ancak aday gösterilmeyince İYİ Parti’ye geçti. CHP, 2019’da Eyüpsultan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Emel Bilenoğlu’nu aday göstermiş, ancak Bilenoğlu seçimi kaybetmişti. 31 Mart 2023 Yerel Seçimleri öncesinde Bilenoğlu tekrar adaylık başvurusunda bulunmuş, ancak CHP bu sefer İGDAŞ Genel Müdürü Bülent Özmen’i tercih etmişti.

MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı

CHP’DEN REDDEDİLDİ

Bilenoğlu, CHP’den aday olamayınca, İYİ Parti’den şansını denemeye karar verdi. Ancak İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak da, Bilenoğlu’nun adaylığına karşı çıkınca istifa etmek zorunda kaldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün düzenlediği grup toplantısında Bilenoğlu’nun adaylığını duyurdu. İYİ Parti, 81 ilde seçimlere tek başına katılma kararı aldı. Bu karara muhalif olan milletvekilleri ve GİK üyeleri partiden ayrıldı. Eski İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, partinin “iş birliği” yapması gerektiğini savununca, Akşener Özkan’ın görevine son verdi. Özkan istifa etti, ancak İYİ Parti İBB Grubu Özkan’ı yeniden seçti. Bu durum üzerine 6 İYİ Parti Meclis Üyesi disipline sevk edildi. Özkan dahil 6 meclis üyesi İYİ Parti’den ayrıldı. İYİ Partililer, bu süreci bir “Operasyon” olarak nitelendirdi. Akşener ise kendilerine “savaş” açtığını söyledi.

İYİ Partililer, bugün kendilerine yapılan operasyonu protesto etmek için, CHP’nin aday göstermediği Emel Bilenoğlu’nu Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı ilan ettiler.

Kaynak: Haber merkezi