Sözcü'nün haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Ulusal Afet Stratejisi toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride özetle şu ifadeler yer aldı:

* “Birçok yerleşim bölgesinde en yoğun yapı stokunun bulunduğu yerlerin depremden en fazla etkilenen bölgeler olması rant odaklı siyasi iradenin çarpık ve denetimsiz yapılaşmaya yol vermesinin bir sonucudur.

* Öte yandan afet yönetimi ve afet lojistiği yanında depreme yönelik kamu yatırımlarının ve hizmetlerinin de deprem sürecinde ayakta kalamamış olması son derece düşündürücüdür.

* Yaşanan yıkım ulusal düzeyde, ekonomik, siyasal, kamu yönetimi, sağlık ve eğitim sistemi yanında afet yönetim anlayışının da yeniden yapılandırılmaya ve güçlendirilmeye ihtiyacı olduğu gerçeğini ortaya çıkartmıştır.”

KILIÇDAROĞLU: BİLİMİN GÖSTERDİĞİ YOLDA KARARLILIKLA İLERLİYORUZ

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün, çeşitli alanlarda önemli çalışmalar yapan bilim insanlarının katılımıyla Ulusal Afet Stratejisi toplantılarımızın ilkini gerçekleştirdik. Ülkemizin bir daha böylesi acılar yaşamaması için bilimin gösterdiği yolda, ilgili tüm paydaşları dahil ederek kararlılıkla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.


 

Editör: Ali Özyiğit