Ertuş’un siyasi kariyerinde Selahattin Demirtaş, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu gibi liderlerin de rozet taktığı anlar oldu.

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt

Ertuş, 1989-2002 yılları arasında DYP’den Başkale Belediye Başkanı seçildi ve üç dönem bu görevi sürdürdü. 2002 yılında AKP’ye geçen Ertuş, 2015 yılında çözüm süreci kapsamında HDP’ye katıldı ve Demirtaş’ın Van mitinginde rozetini aldı. Ertuş, 2016 yılında yaşanan darbe girişimi sonrası HDP’den istifa ederek AKP’ye geri döndü ve Erdoğan’ın elinden rozetini taktı.

Ertuş, 2018 yılında AKP’den milletvekili aday adayı oldu ancak listeye giremedi. Ertuş, 2022 yılında CHP’ye geçti ve Kılıçdaroğlu’nun da rozetini taktığı bir törene katıldı. Ertuş, CHP’den de milletvekili aday adayı oldu ancak yine listeye giremedi. Ertuş, CHP’de kaldığı sürede Başkale’de CHP’nin oy oranını artırdı.

Ertuş, 2024 yılında CHP’den ayrılarak üçüncü kez AKP’ye katıldı ve 1840 üye ile birlikte AKP’ye geçtiğini duyurdu. Ertuş’un AKP’ye katılımını Başkale AKP İlçe Başkanı Saruhan sosyal medyadan paylaştı.

Kaynak: artı gerçek