YouTube kanalı Yer6'da Diamond Tema ve Asrın Tok arasında gerçekleşen 'şeriat' tartışması, program sonrası Diamond Tema'nın bazı gruplar tarafından sosyal medyada taciz ve tehdit edilmesine yol açtı.

Asrın Tok ise kendi taraftarlarından yeterince savunma yapmadığı gerekçesiyle eleştiri aldı.

Anayasa'nın şeriata aykırı olduğu hükümlerine rağmen, Diamond Tema'ya karşı hızlı bir şekilde yakalama kararı çıkarılmasına ve devlet yetkililerinin onu hedef almasına CHP'den tepki geldi. Murat Emir, "Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz bir bağımsızlık mücadelesinin sonucunda kurulmuş, Anayasa'nın 2. maddesinde belirtildiği gibi demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir" diyerek devlet görevlilerine uyarıda bulundu.

Emir, gençlerin fikir alışverişinde bulunabileceğini, ancak 'şeriat istiyoruz' diye bağıranlara hiçbir işlem yapılmazken, laiklik ilkesini savunan gençlere soruşturma açılmasının Anayasa'ya ve Cumhuriyet değerlerine aykırı olduğunu belirtti.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, bu değerlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi