31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerle ilgili olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) itiraz işlemleri sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yönelik yeni bir itiraz dilekçesi sundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK’ya giderek Hatay’daki seçimlerin tamamen yasa dışı olduğunu iddia ederek itirazda bulundu.

“Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu” “Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu”

CHP, Hatay Büyükşehir ve İskenderun ilçe seçimleri hakkında bugün YSK’ya yeni bir itiraz başvurusunda bulundu. Genel Başkan Özgür Özel, her iki seçim için de yasa dışılık iddiasıyla YSK’ya itiraz dilekçesi verdi. İtirazını sunmak üzere YSK’ya gelen Özel, YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüştükten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel, 2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini hatırlatarak, “Daha önce de belirttiğim gibi, bu itirazımız YSK tarihindeki en kapsamlı yasa dışılık başvurusudur,” dedi ve ekledi: “Eğer 31 Mart 2019’daki İstanbul seçimleri iptal edildiyse, elimizdeki delillerle Hatay seçimleri sekiz defa iptal edilebilir. İstanbul seçimlerinin iptal nedenlerini ve elimizdeki delilleri inceleyin, bu durumda Hatay seçimlerini bir değil, sekiz defa iptal etmek gerekir.”

Özel, Hatay seçimlerinde emniyet görevlilerinin ve zabıtaların yasa dışı bir şekilde seçim görevlisi olarak atandıklarını ve bu durumun yasa dışılık teşkil ettiğini belirtti. Ayrıca, kısıtlı kararı bulunan, yurt dışında olan veya hayatını kaybetmiş seçmenlerin oy kullandığını iddia ederek, “Bu yasa dışılığı görmemezlikten gelen ve imza atan kişi, çocuklarına doğru bir miras bırakmış olmayacak” ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi