CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşiyle olan ses kayıtlarının sosyal medyaya sızdırılmasının ardından, eşi Erdoğdu ile birlikte CHP’den istifa eden Tuba Torun, yaşananların ardından ilk kez konuştu.

TELE 1’den Esma Yapıcı ve Fırat Yeşilçınar’a açıklamalarda bulunan Torun, kayıtların çıktığı ilk andan itibaren eşi Aykut Erdoğdu’nun yanında olduğunu vurgulayarak, “Özrünü kabul ettim” dedi.

Torun, hiçbir suç işlemediklerini, buna rağmen canlı ‘canlı boğulduklarını’ ve ‘sivil ölüme terk edildiklerini’ belirterek, “Dünyada birçok insan ve çoğunlukla kadınlar özel hayatının ifşasıyla tehdit ediliyor. Kimileri bu yüzden yaşamaktan vazgeçiyor. Bu suçların en tehlikelisi. Zira, ataerkil toplumsal normların dışına çıktığınız anda dışlanıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Torun ayrıca kendisinin de yer aldığı ses kayıtlarının manipüle edildiğini dile getirerek, “İfşa edilen kendi ses kaydımda ‘erkek siyaseti’ eleştiriyordum. O ses kaydı bile manipüle edildi ‘dolarla milletvekili’ diye. Oysa ‘yalanla dolanla milletvekili’ diyorum. ‘Kim bu dolarla milletvekili olanlar?” diye soranlar olmuş, en azından bu yanlışı düzeltmiş olayım” şeklinde konuştu.
 

Editör: Gökçe Sevim