Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Bigadiç’te İYİ Parti’nin seçimlere katılma şansını yitirdiği ve ilçe başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin CHP listesinde yer aldığı bir olay yaşandı. İYİ Parti Bigadiç İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, resmi adaylık başvurularını İlçe Seçim Kurulu’na iletmediler. Bu durum, İYİ Parti’nin seçimlere giremeyeceği anlamına geliyordu ve sonrasında, bu kişilerin CHP listesinde belediye meclis adayı olarak yer aldıkları anlaşıldı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala, CHP ve İYİ Parti arasında bir “liste” krizi meydana geldi. Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanı Vedat Bayraktar, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için hazırlanan listeyi teslim etmeyerek, partisinin seçimlere katılma hakkını kaybetti.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Bayraktar’ın listeleri teslim etmemesi, İYİ Parti’nin Bigadiç’te seçimlere katılma hakkını kaybetmesine yol açtı. Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri İsmail Derin, Ahmet Kamalı ve Sercan Çömlek, CHP’nin Bigadiç Belediye Başkan adayı Zafer Göksel’in meclis üyesi aday listesinde yer aldılar. Bu gelişme üzerine İYİ Parti Genel Merkezi, ilçe yönetimini görevden aldı.

İYİ Parti Milletvekili ve Balıkesir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, sosyal medyada yaptığı açıklamada, yaşananları “şeytana şapka çıkarır” nitelikte bir operasyon olarak tanımladı ve “Biz dağ bayır milletimizle kucaklaşırken, bunlar tezgah peşindeymiş” ifadelerini kullandı. Vedat Bayraktar ise, il başkanının kendisini arayarak aday olmasını istediğini, fakat kendisinin ve arkadaşlarının aday olmayacaklarını ve CHP ile görüştüklerini belirttiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi