CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Özel, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kişisel adaylık talebi gibi algılandığını, ancak bunun CHP'nin iktidar talebi olarak okunması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili görüşlerini Hürriyet yazarı Hande Fırat'a aktaran Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı hakkında "Siyasetteki genel akışa göre CHP’nin içinde Genel Başkan’ın adaylığı konusunda neredeyse tam mutabakat var. Ancak kararı 6’lı Masa verecek. Kemal Bey ufacık bir sorun olsa talepkâr olmak yerine fedakârlığı seçer. İktidar ve yakınları ‘Aday niye belirlenmiyor?’ diye soruyorlar. Cumhur İttifakı bundan niye rahatsız? Acele ettiriyorlarsa, belirlemeyerek iyi bir şey yapıyoruz. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu tercih etmiyor, ondan çekiniyor." ifadelerine yer verdi.

"SEÇİMLERE 7 AY KALA SÖYLEM DEĞİŞTİRDİLER"

AKP iktidarının seçimlere 7 ay kala 20 yıldır yaptıklarını, özellikle de son 7 yıldır yaptıklarını bir söylemle değiştirdiklerine inandırmalarının kolay olmadığını ifade eden Özel, "Hepimiz aynı gemideyiz diyorlar ama düne kadar düşman hukuk uyguluyorlardı" sözleriyle eleştirdi.

Özel, "6’lı Masa iktidar olursa ne yapacak? Hesaplaşma mı yoksa helalleşme mi devrede olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“İntikam almayacağız. CHP, sosyal demokrat ve kurucu parti olduğu için zaten yapısal olarak intikam almaz. Cumhuriyet’i birlikte kurduklarımızın torunlarına vatan haini diyecek halimiz yok. Bir hesap görülecekse kanun dışı işler yapanlar şahsen bunun hesaplarını verecekler. Aileleri, yakınları, çevreleri değil."

Editör: Yadigar Hanım