CHP Muş eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ağır bir şekilde suçladı. Çakır, İmamoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seçimi kaybettirmek için kendisine talimat verdiğini iddia etti. Ayrıca, CHP Kurultayında İstanbulluların paralarının dağıtıldığını da ileri sürdü.

Çakır, paylaşımlarında şunları yazdı: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kaybettirmek için bize verdiğin talimatı unuttun mu Sayın Ekrem İmamoğlu? Şimdi sıra sende. İstanbul’daki akrabalarımız, eşimiz, dostumuz hepsi senin karşında. Sandıkta sana gereken dersi vereceğiz. Dalga geçmeyin, boş konuşmayın. Sayın Murat Kurum için 200 arkadaşımız İstanbul sokaklarında hazır bekliyor.”

MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı

Çakır, kendisine tepki gösteren ve sözlerine inanmayanlara da cevap vermekten geri durmadı. İmamoğlu’yla kurultay salonuna girerken çekilmiş bir videoyu paylaşan Çakır, “Ekrem beyle fotoğraf herkes çeker diyenler, Ekrem bey kiminle kurultay salonuna giriyor görün. Benimle Ekrem beyin ne kadar yakın olduğunu biliyorsunuz. Beni konuşturmayın troller” dedi.

Çakır, CHP’nin eski Milletvekili Gürsel Tekin’i de hedef aldı. Çakır, “Bir şey daha söyleyeceğim. Bana AK Partili diyeceklerinizi biliyorum ama CHP kurultayında dağıttığımız paralar kimin paralarıydı, İstanbullunun değil miydi? Bursa il başkanı Nihat Yeşiltaş delegeydi, Kemal beye destek veriyordu. Son anda niye Özgür Özel’e destek verdi biliyor musunuz? Oğlunu Bursa’dan alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe soktu. Çıkın yalanlayın, inkar edin. Ben ispatladım, siz de ispatlayın. Bu arada 12 binlik gömlek giymeye devam ediyor musun? Çaycı Gürsel” diye yazdı.

Bu paylaşımlar, CHP’de büyük bir yankı uyandırdı. CHP yönetimi, Çakır’ın iddialarını yalanladı ve Çakır’ı partiden ihraç etti. CHP’li İmamoğlu ve Tekin ise, Çakır’ın paylaşımlarına henüz bir yanıt vermedi. Çakır’ın iddiaları, 31 Mart yerel seçimlerinin sonucunu nasıl etkileyecek, bunu zaman gösterecek.

Kaynak: Haber merkezi