CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, bir mitingde yaptığı konuşmada, DEM Partililere bu belediyenin kapısı kapalı” ifadesini kullandıktan sonra, CHP’ye yakın Sözcü ve Tele 1 kanalları tarafından bir algı operasyonu yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre, her iki kanal da Köksal’ın bu sözlerinden geri adım attığını ve “Kapı herkese açık olacaktır. Ayrım yapmadan eşit hizmet götürmekle yükümlüyüm” dediğini duyurdu. Ancak, Köksal’ın bu ifadeleri kullanmadığı ve CHP medyasının DEM Parti seçmenine yönelik bir algı operasyonu yaptığı belirtildi. Köksal, “Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDAPAR ile yönetmeyeceğim” şeklindeki sözlerini yineleyerek duruşunu netleştirdi.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Ayrıca, Köksal’ın “Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” şeklindeki bir başka ifadesi de gündeme geldi. CHP Milletvekili Özgür Özel, Uşak’ta yaptığı konuşmada, Köksal’ın “Sürçülisan oldu” dediğini ve kendisinden bu durumu düzeltmesini istediğini aktardı. Ancak Köksal, Özel’in bu sözlerini yalanlayarak, “Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım” dedi ve kendi ifadelerini savundu.

Ekrem İmamoğlu ise, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaptığı konuşmada, Köksal’ın bu tavrını eleştirdi ve “Biz insan ayırt etmeyiz” diyerek, herkese eşit davranılması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Sözcü TV ve TELE 1’in, Köksal’ın basın toplantısında geri adım attığını ve “Belediyenin kapısı herkese açık olacaktır” dediğini duyurduğu, ancak Köksal’ın bu iddiaları yalanladığı ve DEM Parti ile ilgili görüşlerini tekrarladığı belirtildi. Köksal, “Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDAPAR ile yönetmeyeceğim. Belediyenin kapısı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olan, ülkeyi seven ve birliğini savunan herkese açık olacaktır” ifadelerini kullanarak, kendi duruşunu tekrar net bir şekilde ortaya koydu. Bu gelişmelerin ardından, Sözcü TV ve TELE 1’in algı operasyonunun başarısız olduğu anlaşıldı.

Kaynak: a haber