Emeklilerin maaşlarına yapılacak ek zammın miktarı ve en düşük emekli maaşının ne olacağı henüz belirsizken, Karatepe hükümete bu konuda bir öneride bulundu.

Miras Paylaşımında Yeni Dönem Başladı Miras Paylaşımında Yeni Dönem Başladı

Karatepe, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir videoda, “Emeklilerin ne kadar maaş alacaklarını hala bilmediklerini ve emekli maaşlarının belirlenmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini” ifade etti. Ayrıca, “2023’ün son altı ayında yaşanan %37,6’lık artışın, eğer bir düzenleme yapılmazsa, sadece Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarına yansıtılacağını ve bu artışın yetersiz olacağını” belirtti.

Karatepe, “En düşük emekli maaşının 7500 TL’nin biraz üzerinde olacağını” söyleyerek, “Bu artışın kök aylığa yansıtılmasının, bugün kök aylığı 7500 TL’nin altında olan milyonlarca emekli için yeterli olmayacağını” vurguladı.

Karatepe, “Yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini ve emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini” belirterek, “Emekli maaşlarının asgari ücrete endekslenmesi veya %90 gibi bir oranın belirlenmesi gerektiğini” ifade etti. Böyle bir düzenleme ile emeklilerin iktidar sahiplerine bağımlı kalmadan maaşlarını alabileceklerini ve yaşam maliyetinin yüksek olduğu bu dönemde emeklilerin karşılaştığı zorlukların giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber merkezi