CHP, yerel seçimler için adaylarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer tekrar aday gösterildi.

İzmir, 20 yıldan fazladır CHP’nin elinde bulunuyor. CHP, Oda TV’nin bildirdiğine göre, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Aydın ve Hatay gibi büyükşehirlerde de Tunç Soyer ile devam etme kararı verdi. Diğer Adaylar Parti Meclisi toplantısında yapılan duyuruya göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yeniden aday olarak belirlendi.

Tunç Soyer Kimdir?

1959 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladı. İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında iki master derecesi aldı. Öğrencilik yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk ve yönetmenlik asistanlığı, Türk Haberler Ajansı’nda da gazetecilik yaptı. Eğitimini bitirdikten sonra turizm sektörüne girdi.

1991 yılında Seferihisar’da bir tatil köyü kurdu ve dokuz yıl boyunca işletti. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nda yedi yıl yönetim kurulu üyesi, üç yıl da başkan olarak görev yaptı. 2003 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı.

2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği’ne atandı. 2009 yılında CHP’den Seferihisar Belediye Başkanı seçildi. 2013’te İtalya merkezli Cittaslow Birliği’nin Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’den ikinci defa Seferihisar Belediye Başkanı oldu. 2014 Mayıs’ta Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Tunç Soyer, evli ve iki kız babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Kaynak: Haber merkezi