Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” ifadeleri üzerine hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınmıştı.

Tutuklanma sürecine ilişkin konuşan Kolivar,

*O açıklamada ‘Türk milleti’ demiyorum, ‘toplumlar’ diyorum. Bunları ben TÜBİTAK’tan okumuştum. Eğer benim dediklerim suçsa, o zaman TÜBİTAK da yargılanmalı.

*Beni buradan yargılayamadılar, başlık ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ olarak değişti… (Eski sosyal medya paylaşımlarını kastederek) Ben sadece ‘Diploması yok’ dedim.

*Zaten diploması olsaydı Türkiye’nin her yerine diploma afişi asılırdı. Diploma sormanın suç olduğunu bilmiyordum… Ben hiçbir millete hakaret etmem. Ama millet başka, toplum başka.

Ekmek üretimindeki girdi maliyetlerindeki artıştan da dert yanan Kolivar, “Maya geçen sene Kasım ayında 75 liraydı. Şimdi 350 lira. Zam oranı yüzde 300. Ekmeğin geçen sene ağustos ayında kilosu 12.5 liraydı. Şimdi 19.46 lira. Zam oranı yüzde 54” dedi.

Editör: Gökçe Sevim