Cihat Yaycı, TV100’de katıldığı canlı yayında Hatay’daki mülk satışını işaret ederek, Türkiye’nin geleceğinin tehlikede olduğuna vurgu yaptı.

Gölcük depremiyle bir karşılaştırma yapan Yaycı, “Toprak satışları, mülk satışları Gölcük depreminde de gördük biz. Yok pahasına evler arsalar satıldı. Herkes oradan ilk etapta o psikolojiyle kurtulmak istiyor. Fakat o bölgedeki satış Gölcük’teki gibi bir satış olmaz.” Dedi.

“O bölgedeki satış stratejik ve Milli Güvenliğimiz için son derece kritik bir satıştır” diyen Yaycı, “Beka ve güvenlik sorunudur. 2008 yılında zaten Hatay’da yabancıya mülk satışı yasak. Çözüm değil o.” Dedi.

CİHAT YAYCI ÇÖZÜM YOLUNU DA ANLATTI

“Hatay’da yabancıya mülk satışı yasak. Çözüm değil o. Biz bunu KKTC’de görüyoruz. İki teklifimiz var burada. Yeni Türk vatandaşı olanlara da yasaklansın. Hadi Türk vatandaşları arasında eşitsizlik olur diyorsanız Anayasaya göre bölgede mülk satışı tamamen yasaklansın. Neden? Çünkü hüllecilik var. Hülle yoluyla emanet yoluyla satılıyor.“ dedi.

CİHAT YAYCI’NIN AÇIKLAMALARININ TAMAMI ŞÖYLE

“Toprak satışları, mülk satışları Gölcük depreminde de gördük biz. Yok pahasına evler arsalar satıldı. Herkes oradan ilk etapta o psikolojiyle kurtulmak istiyor. Fakat o bölgedeki satış Gölcük’teki gibi bir satış olmaz. O bölgedeki satış stratejik ve Milli Güvenliğimiz için son derece kritik bir satıştır. Beka ve güvenlik sorunudur. 2008 yılında zaten Hatay’da yabancıya mülk satışı yasak. Çözüm değil o. Biz bunu KKTC’de görüyoruz. İki teklifimiz var burada. Yeni Türk vatandaşı olanlara da yasaklansın. Hadi Türk vatandaşları arasında eşitsizlik olur diyorsanız Anayasaya göre bölgede mülk satışı tamamen yasaklansın. Neden? Çünkü hüllecilik var. Hülle yoluyla emanet yoluyla satılıyor.“

Editör: Habererk Habererk