Çinli Geely Holding Grubu ilk elektrikli kamyonetlerini uluslararası pazara doğru yola çıkarıyor. Salı günü montajdan çıkan elektrikli kamyonetler ihracat için yola çıkmaya hazırlanıyor. Geely Group'a bağlı ilk elektrikli kamyonetin adı “Radar Auto RD6” oldu. Teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu.

Volvo, Polestar, ZEEKr, Lotus gibi markaların bağlı olduğu ana şirket ve ortak sahibi Geely Group, bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce Radar Auto adında yeni bir marka çıkardı.

RADAR RD6 FİYATLARI;

Elektrikli pikaplar göz önünde bulundurulduğunda, RD6 Çin'de son derece uygun fiyatlı kalıyor. 63 kW'lik temel model 63 kW yaklaşık 25 bin dolar, 86 kW'lik model 28 bin dolar ve en üst seviye 100 kW'lik versiyon ise 32 bin dolardan başlıyor.

RADAR RD6 TEKNİK ÖZELLİKLERİ;

Elektrikli kamyon 63 kW 400km menzil, 86 kW 550km menzil ve 100 kW 632km menzil sunan batarya paketleriyle geliyor. Gücünü ise 268 hp elektrik motordan alan RD6 EV, 284 Nm de tork üretiyor.

Geely Group’un geçtiğimiz gün Twitter hesabındna yaptığı paylaşım şu şekilde; "Geely'nin elektrikli kamyonetlerinin ilk ihracat partisi bugün Zibo Smart Fabrikası'ndan yola çıktı. Sorunsuz bir yolculuk!"

PEKİ RADAR RD6 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLACAK?

ARACIN Türkiye’ye girişi ile fiyatlarda vergilerden de kaynaklı olarak gözle görülür bir değişiklik oluyor. Aracın Türkiye'ye geldiğinde ise yüzde 54 Gümrük Vergisi, yüzde 50 Özel Tüketim Vergisi ve yüzde 20 Katma Değer Vergisi ile yaklaşık olarak 1 milyon 871 bin liradan (69.300 dolar) başlaması bekleniyor. Türk Lirası'nın değer kaybının son aylardaki gibi devam etmesi durumunda ise yüzde 60'lık ÖTV'ye de tabi olması da mümkün.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı