Çin'i protesto eden Uygur Türkü soydaşlarımıza Türkiye'de skandal ceza!

Çin'i protesto eden Uygur Türkü soydaşlarımıza Türkiye'de skandal ceza!
Çin'i protesto eden Uygur Türkü soydaşlarımıza Türkiye'de skandal ceza verildi.

Yeniçağ'dan Berkay Bigeç'in haberine göre, Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yapan Uygur Türklerinden bir grup seslerini duyurabilmek için Ankara Valiliği'nden yardım istedi.

Vali Yardımcısı tarafından konunun valiye aktarılacağı söylenerek gönderilen Uygur Türkleri gece saatlerinde büyük bir şok yaşadı.

Evlerinin önünde sivil polislerin olduğunu gören Doğu Türkistanlı gençler, dışarı çıkamıyorlar.

Türkistan'da tutuklanıp kamplara götürülen ailelerinden haber alabilmek için günlerdir Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yapan Uygur Türklerinden bir grup dün Ankara Valiliği'ne giderek seslerini duyurabilmek için yardım istediler.

Vali Yardımcısı ile görüşen 10 kişilik grup konunun valiye aktarılacağı cevabını alarak evlerine gönderildi.

Valilikten yardım bekleyen Uygur Türkleri, gece saatlerinde ise evlerinin sivil polislerin bulunduğunu gördü.

Yeniçağ'ın edindiği bilgilere göre söz konusu Türkistanlıların evlerinden çıkmasına izin verilmiyor. Uygur Türkleri'nin kaldığı binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları tutulurken, söz konusu durum güvenlik tedbiri olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.