Zonguldak’ta 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğuna dair suçlanan 25 yaşındaki Uğur A. ‘nın savcılık tarafından tutuklanması talep edildi. 16 yıl hapis cezası istendi. Zonguldak’ta yaşanan cinsel istismar olayında, istismarcı Uğur A. 14 yaşındaki kız çocuğunu kendi evine çağırdı ve iddialara göre cinsel istismarda bulundu. 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi, kızının telefonunda istismarcı Uğur A. ile mesajlaşmalarını gördü ve hemen şikayetçi oldu.

14 yaşındaki istismara maruz kalan kız çocuğu ifadesinde Uğur A.’nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunun ve ardından da kimseye bir şey söylememesi için kendisini tehdit ettiğini söyledi. Suçlamaları reddeden Uğur A. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak için serbest bırakıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, duruşmada tutuksuz sanık, çocuğun annesi ve tarafların avukatları hazır bulundu. Uğur A. ile 14 yaşındaki kız çocuğu arasında geçen cinsel içerikli mesajlar masaya yatırıldı. Mesajların ortaya çıkmasıyla birlikte cumhuriyet savcısı yeni suç unsurlarının oluşması sebebiyle, sanık hakkında mesajlaşma içeriklerinin cinsel taciz suçunu oluşturduğu ve kız çocuğuna yaşananları birine söylememesi yönünde baskı yapmasının da tehdit olduğunu belirtti. Savcı, sanık hakkında 'cinsel taciz ve tehdit' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Suç duyurusu ardından Uğur A. için 16 yıl hapis cezası istendi. Hapis cezasının en az 16 yıl olmasını isteyen cumhuriyet savcısı sözlerini şu ifadelerle anlattı: “14 yaşında bir çocuğa yöneltilen cinsel istismar eylemine karşı toplumdaki caydırıcılığın sağlanması amacıyla mahkemenize düşen vicdani sorumluluk da göz önünde bulundurularak.”

Tekrar eden mahkeme sonucuna göre istismarcı Uğur A. tutuklanarak 16 yıl hapse mahkum edildi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı