Cinsel meditasyon, seks sırasında hazzı artırmak için vücudun farkındalığını artırmanın bir yoludur. Düzenli cinsel meditasyon, seksin siz ve partneriniz için daha keyifli hale getirilmesine yardımcı olabilir ve aynı zamanda bağlantınızı derinleştirmenin bir yoludur. Daha önce hiç meditasyon yapmamış olsanız bile cinsel meditasyon yapmayı öğrenebilirsiniz.

Temel Cinsel Meditasyon Yapmak

1-Dikkatinizi dağıtmayacak, sessiz bir yer seçin. Yatak odanızdaki veya oturma odanızdaki ışıkları kısın ve telefon, televizyon ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazları kaldırın. Odayı rahat bir sıcaklıkta tutun. Havanın çok soğuk veya çok sıcak olması dikkat dağıtıcı olabilir.

Ayrıca meditasyon yaparken oturmak için yere birkaç minder koymak isteyebilirsiniz. Minderleri birbirine yakın olacak şekilde, ancak partnerinizle aranızda biraz boşluk olacak şekilde yerleştirin.

2-Rahatla. Siz ve partneriniz için rahat olan bir pozisyona geçin. Bacaklarınız lotus pozisyonunda olacak şekilde uzanabilir veya dik oturabilirsiniz. İsterseniz siz ve partneriniz bol ve rahat bir şeyler giyerken veya hiçbir şey giymeden meditasyon yapabilirsiniz.

İster otururken ister uzanırken, kollarınız yanlarınızda olacak şekilde omurganızı düz tutun. Oturarak meditasyon yapıyorsanız kollarınızı gevşek bir şekilde kucağınıza koyun.

Oturuyorsanız çenenizi yukarıda ve başınızı omurganızla aynı hizada tutun.

3-Gözlerini kapat. Hazır olduğunuzda siz ve partneriniz gözlerinizi kapatıp meditasyona başlayabilirsiniz. Daha sonra ilk başta çevrenizden haberdar olmaya çalışın. Vücudunuza, nefesinize ve duyduğunuz seslere dikkat edin.

Davetsiz düşünceleri görmezden gelmeye çalışın ve sadece şimdiki ana odaklanmaya çalışın. Aklınıza bir düşünce gelirse, bu düşünceyi kabul edin ve sonra geçmesine izin verin. Örneğin, işyerinde olan bir şeyi düşünürseniz, kendi kendinize "evet, bu oldu" diye düşünebilir ve ardından bu düşüncenin uzaklaştığını hayal edebilirsiniz.

4-Alanınıza ve nefesinize odaklanın. Meditasyon yaparken alanınıza ve nefesinize odaklanın. Derin, rahatlatıcı nefesler alın ve vücudunuza giren ve çıkan havaya dikkat edin. Nefes alırken havayı karnınıza doğru çekin ve nefes verirken stresin vücudunuzu terk ettiğini hayal edin.

Kendinizin ve nasıl hissettiğinizin farkında olmaya çalışın. Havanın vücudunuzun etrafında nasıl hissettiğini, ellerinizden ayağınıza kadar tüm farklı vücut parçalarınızın nasıl hissettiğini değerlendirin.

5-Vücudunuzu görselleştirin. Meditasyon başladığında kendi bedeninizi görselleştirin. Vücudunuzun enerjisinin nasıl göründüğünün yanı sıra, vücudunuzun içinin ve dışının nasıl göründüğünü düşünün. Şu anki duygularınızın şekillerini, renklerini ve seslerini düşünün. Örneğin partnerinize duyduğunuz arzunun kırmızı bir küreye benzediğini hayal edebilirsiniz.

Fiziksel hislerinize odaklanın . Kendi bedeninizin ve hissettiğiniz hislerin mümkün olduğunca farkında olmaya çalışın. Cinsel meditasyonun amacı, cinsel uyarılmanın artmasına yol açabilecek artan farkındalıktır.

6-Partnerinize odaklanın. Kendinizi görselleştirmeyi bitirdikten sonra odağınızı partnerinize kaydırın. Şu anda partnerinizin bedenini ve duygularını düşünmeye çalışın.

Kavurucu sıcaklarda sıvı kaybı büyük tehlike: Peki ne yapmalı? Kavurucu sıcaklarda sıvı kaybı büyük tehlike: Peki ne yapmalı?

Partnerinize bakın . Gözlerinizi açabilir ve partnerinizin gözlerinin içine bakabilirsiniz. Partnerinizin nefes alıp verişini de fark ettiğinizden emin olun. Partnerinizin vücut hareketlerine bir göz atın.[7]Örneğin partnerinizin midesinin ve göğsünün havayla dolduğunu ve sonra tekrar söndüğünü izleyebilirsiniz.

Partnerinizle konuşmadan iletişim kurun . Partnerinize ne hissettiğinizi göstermek için yüzünüzü, ellerinizi ve gözlerinizi kullanmaya çalışın. Partnerinizin ifadelerini de izleyin. Onun da ne hissettiğini görmeye çalışın.

7-Cinsel ilişkiye geçin. Yaklaşık 20 dakikalık cinsel meditasyonun ardından cinsel ilişkiye geçin. Cinsel meditasyondan sonra cinsel ilişki daha keyifliyse, partnerinizle düzenli cinsel meditasyon yapma konusunda konuşun.

Editör: Habererk Com