Covid-19 uzun zamandır hayatımızda ve artık onunla yaşamaya alıştık.Bugüne kadar yaklaşık 6 milyon 750 bin kişi covid-19'a bağlı sebeplerle öldü.Toplam vaka sayısı ise 674 milyonu buldu.Tüm dünya artık covid-19 ile mücadele konusunda ipleri salmış durumda.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü virüsün hala çok büyük bir tehdit olduğunu ve can almaya devam ettiğini belirtiyor.KOnuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSÖ Genel Direktörü, "Son 8 haftada 170 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Bunlar sadece raporlanan ölümler, gerçek rakamlar bundan daha fazla" dedi.

Ölümler endişelendiriyor

Genel Direktör,DSÖ'nün virüsle ilgili durumun halen küresel bir acil durum teşkil edip etmediğini tartışmak için toplanacağını söyledi.

Acil Durum Komitesinin tavsiyesini önceden almayacağım ancak birçok ülkede durum ve Kovid-19 nedeniyle artan ölümler beni endişelendiriyor. Salgının ilk başladığı 3 yıl öncesine göre çok daha iyi durumda olsak da, salgına karşı küresel kolektif tepki bir kez daha baskı altında" 

"Mesajım açık, bu virüsü hafife almayın, bizi şaşırttı ve şaşırtmaya devam edecek. Sağlık araçlarını ihtiyacı olan kişilere ulaştırmazsak ve yanlış bilgilerle kapsamlı olarak mücadele etmek için daha fazlasını yapmazsak virüs öldürmeye devam edecek."

Editör: Fatih Savuk