Avrasya Araştırma sahibi Kemal Özkiraz, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından yaptıkları anketin sonuçlarını açıkladı. Anketten Cumhur İttifakı’na dört kötü haber veren Özkiraz, AKP'nin enkazın altında kaldığını vurgularken, Millet İttifakı'nın mecliste çoğunluğu elde edeceğini ileri sürdü.

23 Derece isimli video paylaşım sitesinde Gökhan Özbek’in sorularını yanıtlayan Özkiraz, depremdeki arama kurtarma ve yardımlar konusunda çok eleştiri alan AKP için "enkaz altında kaldılar" dedi. CHP'nin seçimlerden birinci parti olarak çıkacağını savunan Özkiraz, "Öyle bir gidecekler ki, çok iddialı söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi açık ara birinci parti olacak, Millet ittifakı çok açık ara meclis çoğunluğunu da ele geçirecek, MHP muhtemelen grup kuramayacak, AKP de 200 milletvekilini çıkartamayacak. Cumhur İttifakı’na ihtiyaç olmadan da Parlementer Sisteme geçilebilecek bence" dedi.

MHP BARAJ ALTINDA KALACAK

26 ilde 2 bin 612 kişi ile yaptığı anket çalışmasını açıklayan Kemal Özkiraz’ın anketinden çıkan sonuçlara göre CHP birinci parti olacak. AKP ise ikinci sıraya düşecek. MHP’nin baraj altı kaldığı Özkiraz'ın anket sonuçları şöyle;

Oyların partilere göre dağılımı kararsızlar dağıtılmadan önce şöyle gerçekleşti:

CHP: Yüzde 27

AKP: Yüzde 25,6

İYİ Parti: Yüzde 12

HDP: Yüzde 9,7

MHP: Yüzde 4,9

DEVA: Yüzde 3

Zafer Partisi: Yüzde 1,5

Yeniden Refah Partisi: 1.0

Diğer: 2,1

Kararsızlar: 13,2

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların partilere göre dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti:

CHP: Yüzde 31,1

AKP: Yüzde 29,5

İYİ Parti: 13,8

HDP: 11,2

MHP: 5,6

DEVA: 3,5

Zafer Partisi: 1,7

Yeniden Refah: 1,2

Editör: Yadigar Hanım