MHP Aydın eski Milletvekili ve Ankara Ülkü Ocakları eski Başkanı Ali Uzunırmak, KRT'de katıldığı Haftanın Panoraması programında MHP'nin içine düştüğü durumu anlattı. Cumhur İttifakı’ndaki felsefenin Türk milliyetçileri ile örtüşmediğini vurgulayan Uzunırmak, Sinan Ateş cinayetinin de MHP içinde ‘geliyorum’ diyen felaketin zirvesi olduğunu söyledi.

Program moderatörü Semra Topçu’nun gündeme dair sorularını cevaplandıran Unuırmak, “kifayetsiz muhterisler” dediği iktidar için “Bir siyasetçi için en kötü tanım şudur. Eğer şahsi hırs, heves ve yetersizliklerine ideal, din, mezhep, etnisite gibi bir takım devlet zırhı gibi gömlekler giydiriyorsa, bu dokunulmazlıklar içinde bu, kontrol edilemeyen, vahşileşen bir yaratık durumuna dönüşür. Türkiye buradaki tercihlerini doğru yapmak zorundadır” dedi.

İktidarın Kahramanmaraş merkezli depremlerde depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap veremezken, Erdoğan’ın depreme ilişkin ‘kader planı’ sözünü eleştiren Uzunırmak, devletin böyle bir felaketi kader planı olarak görmesiyle, tedbirleri refüze ederek hata yaptığını ifade etti. Uzunırmak, “İnançlımsı Allahsızlık diyorum ben buna. Allah’ı suçluyoruz. Kader planında var bunlar diyor. Orada hiçbir günahı olmayan sabi çocuk donarak ölüyor. Bu kader planında Allah bu sabi çocuğu mu cezalandıracak? Kader planı diye bir şey varsa benim sana niye ihtiyacım olsun” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN İRADE KUŞATMA ALTINDA”

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasını da eleştiren Uzunırmak, şunları söyledi: 

“Türkiye’de seküler Kürtçü yapı olduğu gibi dindar Kürtçü yapı da var. Türkiye Cumhuriyetini kuran irade ve felsefe bugün kuşatma altındadır. Keşke Yunan kazansaydı diyen zihniyeti hastanede ziyaret eden devlet yöneticilerinin olduğu, FETÖ ile mücadele eden FETÖ’nün neşet ettiği Said-i Nursi düşüncesinin, Saidi Nursi hakkında devletin en üst makamından ölüm yıldönümü paylaşımı yapılan, İskilipli Atıf’ın, Milli mücadeleye karşı olan Mustafa Sabrilerin kutsandığı, bu kadar rencide edilen bir kurucu irade yaşanabilir mi? Ve acıyorum. Türk milliyetçiliği Türk milletinin medeniyet projesidir. Kendini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan arkadaşlarımız, ülküdaşlarımız nasıl böyle bir felsefenin sahibini düşünce dünyasında yargılayamaz. AKP ile bizim tarih okuyuşu, devlet felsefesi ile bizimki örtüşmez. Yani Türkiye Cumhuriyetini yöneteceksiniz yönettiğiniz ülkeyi dar-ül harp olarak tanımlayacaksınız ve güya inançlarımıza dayandırıp her şey mubahtır, yalan mubahtır, soygun mubahtır, tecavüz mubahtır deyip bir ülkeyi soyacaksınız. Böyle bir felsefeyle Türk milliyetçileri örtüşmez. Deprem oldu, nerede bu ülkenin yedek akçesi. Niye İçişleri Bakanı vatandaştan kahvaltılık dileniyor.” 

"SİNAN ATEŞ BİR YARADIR"

Türkiye Cumhuriyeti’nin parti devleti haline dönüştüğünü savunan Uzunırmak, Sinan Ateş cinayetine de ayrı bir başlık açtı. Uzunırmak, “Sinan Ateş bir yaradır ve daha önce Mersin ve başka hadiselerle, sokaklarda dövülen gazeteciler, saldırıya uğrayan ocak başkanlarımızla geliyorum diyen felaketin zirvesidir Sinan Ateş. Ülkücü ülkücüyü öldürdü. Nasıl oldu böyle bir şey. Neden önlenmiyor? Tarihten ders almadık mı? Ülkücüler oturup tartışamayan, birbirini hainlikle suçlayıp birbirini öldürmeye kadar varan nasıl bir cemiyet haline geldi ülkücüler” ifadelerini kullandı.

MHP’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere Cumhur İttifakı ile girmesini de değerlendiren Uzunırmak, Millet İttifakı’na tavsiyelerde de bulundu. Uzunırmak, partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı olduğunu ve bu sistemin değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Yadigar Hanım