Cumhurbaşkanı Danışmanı Mariam Kavakçı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesinin ardından Türkiye genelinde iki gün grev kararı alan sağlık çalışanlarına hakaret dolu sözler sarfetti. 

'İÇKİLERİNE LAF ETTİRMEYEN DOKTOR ARKADAŞLAR MASUM HASTALARI MAĞDUR EDİYOR' 

Malezya Büyükelçisi'yken geçtiğimiz ay merkeze çekilen Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "İçki, şiddet ve insan ölümlerinin önde gelen sebeplerinden olmasına rağmen içkilerine laf ettirmeyen doktor arkadaşlar masum hastaları mağdur ederek şiddeti protesto etmeye karar vermişler. Böyle yaparak ne değişecek acaba?" ifadelerini kullandı.

'AYIPLIYORUM DOKTORLARI'  

Grev kararı nedeniyle kendisine ulaşan mağdurlar olduğunu öne süren Kavakçı, "Ayıplıyorum böyle doktorları, Allah ıslah etsin" paylaşımı yaptı. 

Daha önce tahrik edici fotoğraflarıyla gündeme gelen Kavakçı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın da yer aldığı bir fotoğrafı #TTBkapatılsın etiketi ve "Bunlar doktorsa, sizin gibi doktorlar olmaz olsun" yorumuyla paylaşılan bir mesajı da paylaştı.

Kavakçı'nın paylaşımlarına doktorların yanı sıra çok sayıda vatandaş da tepki gösterdi.

Editör: Yadigar Hanım