Cumhurbaşkanı Recehp Tayyip Erdoğan, yerli ilaç üretimine yönelik bir tweet attı. Ancak Erdoğan'ın “Vatandaşlarımızın kullandığı her 100 ilaçtan 89'u yerli üretimden sağlıyoruz” dediği tweeti hesaptan silindi.

Erdoğan'ın ilk defa bilgi yanlışı içerdiği için silmek zorunda kaldığı tweeti CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ortaya çıkardı. Eczacı olan Bulut, Erdoğan'ın tweetini alıntılayarak, “Madem tüketilen her 100 ilaçtan 89'u yerli üretim Neden 5 ilaçtan biri eczanede yok? İlaç fiyatlandırması neden Euro kuruna bağlı? İthal ilaca ödenen TL oranını da söyleyin bakalım. Derdiniz tasanız algı yönetimi!” diye sordu.

Ancak bu sorularla dolu tweete yanıt gelmediği gibi tweetin silindiği görüldü. Alıntılanan tweetin altında “Yazarı tarafından silinmiştir” ibaresinin bulunduğu görüldü.

Erdoğan silinen tweetinde “Vatandaşlarımızın kullandığı her 100 ilaçtan 89'u yerli üretimden sağlıyoruz” diyordu. Silinen Tweet'in devamında ise “Covid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasındayız” deniliyordu.

Resim

Bulut daha sonra yaptığı paylaşımda ise "Sorulara cevap vermek yerine tweet silmek daha kolay tabi" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım