Yeşilcam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenle defnedildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da 85 yaşında hayata gözlerini yuman usta oyuncu Cüneyt Arkın için sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Merhum Cüneyt Arkın, buradaki törenin ardından son yolcuğuna uğurlanmak üzere Teşvikiye Camii'ne getirildi.

CENAZEYE SANAT VE SİYASET DÜNYASINDAN ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar Türkan Şoray, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan ve usta oyuncunun binlerce hayranı katıldı.

Cüneyt Arkın'ın cenazede gözyaşlarını tutamayan eşi Betül Cüreklibatır'ını yakınları teselli etti. 

Cenaze namazının kılınmasının ardından Arkın'ın tabutu kalabalık tarafından omuzlar üzerinde cenaze aracına taşındı. Binlerce kişi alkışlar ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde usta oyuncuyu son yolculuğuna uğurladı.

Arkın cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'nda dualarla topraağa verildi. 

CÜNEYT ARKIN'IN CENAZE NAMAZINI KILDIRAN İMAMA ALKIŞ

Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Cüneyt Arkın’ın cenaze namazını kıldıran imamın Atatürk’ü anması ise cemaat tarafından alkışlandı. Cüneyt Arkın Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazında konuşan imamın Atatürk ile ilgili ifadeleri cemaatten alkış aldı.

Cenaze töreninde konuşan imam, “Cüneyt Arkın sadece bir neslin değil, birkaç nesil idollerinden birisiydi. Tarih bilincinin bir millete aşılanmasında, tarih bilincinin oluşmasına vesile olmuş. Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi 'Türk milletinin çocukları atalarını, ecdadını hatırladıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır' sözünün en büyük temsilcisiydi." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım