Gazeteci Cüneyt Özdemir, eski Başbakan Tansu Çiller'in "Ben de sonradan fark ettim ki İslam dünyasında da bir hanedan sülalesinden gelmeyip mütevazi bir aileden çıkmış ilk kadın Başbakan benim" sözlerine çok sert tepki gösterdi. Cüneyt Özdemir "Tansu Çiller de daha başarılı bir başbakan olsaydı da hepimiz bugün bambaşka şeyleri konuşan bir ülkede yaşıyor olsaydık" dedi. Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde ünlü iş insanı Jak Kamhi'nin cenaze töreninde eski Başbakan Tansu Çiller ile yan yana oturduğunu söyledi.

Alçı, Çiller ile konuştuklarını şu şekilde aktardı:

"Ben Tansu Hanım’a 1993 gibi bir tarihte bir kadın olarak Başbakan olabilmesinin çok önemli olduğunu ifade ettim. Bu aralar Türkiye’de de popüler olan Borgen dizisinden hareketle Danimarka’da bile bir kadın Başbakan’ın ancak 2011’de olabildiğini söyledim.Sayın Çiller bana şöyle cevap verdi: "Ben de sonradan fark ettim ki İslam dünyasında da bir hanedan sülalesinden gelmeyip mütevazi bir aileden çıkmış ilk kadın Başbakan benim. Evet 1993 senesinde birçok Batı ülkesinde bile henüz kadın Başbakan görülmemişti." 
Başbakan Çiller’in babası Mustafa Necati Çiller Muğla’nın Milas kasabasında doğmuş ve uzun süre orada yerel gazetecilik yapmış bir isimdi. Muğla’da Akyol adında yerel bir gazete çıkarıp sonra bürokrasiye girmiş ve Bilecik valisi olmuş bir bürokrattı.

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN SERT ÇIKIŞ

Gazeteci Cüneyt Özdemir, bugünkü Youtube yayınında Çiller'in bu sözlerine sert tepki gösterdi:Özdemir şunları söyledi:

"Sayın Tansu Çiller, kendisini ya da Türkiye'yi Ortadoğu ülkeleriyle kıyaslıyor. Bir, Türkiye Cumhuriyeti bir Ortadoğu ülkesi değil. Tam tersi demokratik, laik bir cumhuriyet. Bu doğru bir benzetme değil. Çiller'in o yıllarda bir kadın Başbakan olmasının nedeni Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin, attığı temeller üzerine, özgürlükler üzerine, anayasal güvence üzerine kurulmuş olmasından kaynaklanıyor. Milas'taki bir yerel gazetecinin kızı da Başbakan olabilir, çobanlık yapan Süleyman Demirel de bu ülkenin Cumhurbaşkanı olabilir ya da Anadolu'nun bağrından çıkıp bu ülkede Cumhurbaşkanı olabilir. Herhangi bir hanedanın mensubu olmasına gerke yoktur. Teşbihte hata olmuş burada. Sevgili Nagehan kardeşimiz Çiller'e bir Ortadoğu ülkesinde değil de Avrupa Birliği'nin kapısın adayanmış bir ülkenin Başbakanı olduğunu keşke hatırlatsaydı. Keşke ekonomik krizlerle, 90'ların karanlığında, insan hakları karanlığıyla boğulan bir ülke yerine sayın Tansu Çiller de daha başarılı bir başbakan olsaydı da hepimiz bugün bambaşka şeyleri konuşan bir ülkede yaşıyor olsaydık." 

Editör: TE Bilişim