Dr. Öğr. Üyesi Aslı Patır Münevveroğlu önemli açıklamalarda bulunarak Çin'de başlayan ve tüm dünyaya korku saçan coronavirüs hakkında bilgiler aktardı. Münevveroğlu açıklamasında griplerdee ağız ve diş temizliğinin önemine dikkat çekerek, immün sistemin zayıflaması halinde ağız florasında yer alan bakterilerin çoğaldığını dile getirdi. 

Bu duruma bağlı olarak diş etlerinde kanama ve dişlerde sızı yaşanabileceğinden bahseden Münevveroğlu, ağrı sebebiyle diş fırçalamanın tam yapılmamasının hem diş çürüklerini hemde diş eti enfeksiyonlarını çoğalttığından bahsetti. 

Dişte yer alan çürüklerin vücut direncini düşüren hastalıklar karşısında bağışıklığı açık bir duruma getirebileceğini belirten Münevveroğlu, domuz gribi ve coronavirüs gibi hava yoluyla bulaşan hastalıklardan korunmak adına dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması gerektiğini ifade etti. 

Kamuya açık böllgelerde diş fırçalamaktan kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Münevveroğlu, ortak alanlarda diş fırçalanması esnasında bulaşıcı hastalıkların kolaylıkla yayılabileceğini söyledi. 

Hastalık Aşamasında Sıvı Tüketimi Çok Önemli

Hastalık esnasında kullanılan diş fırçalarının üstünde bakterilerin birikebileceğini beliren Münevveroğlu, virüslerin vücudun dışında da oldukça uzun bir süre canlı kalabildiğini ifade ederek, hastalık halinde vücuttan su kaybını önlemek adına sıvı tüketiminin de büyük önem taşıdığını bildirdi. 

Öte yandan Münevveroğlu ağızın susuz kalması halinde kuruyacağını ve asidik bir hal alacağını dile getirerek, bu durumun diş minesinde aşınma ve dişlerde çürük gibi gelişmelere sebebiyet vereceğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim