4 Temmuz 2003'te gerçekleşen skandal olay, tarihe "Çuval olayı" olarak geçmişti. Bu olayda, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bulunan Türk karargahına ABD'li askerler tarafından baskın düzenlenmiş ve Türk askerlerinin başlarına çuval geçirilmişti. Bu büyük skandalın ardından yaklaşık bir yıl sonra Türk askerleri, ABD'li bir albayı gözaltına almıştı.

ABD’li Albay’ı gözaltına alan o dönem Jandarma Kurmay Albay olan Aziz Ergen, o dönemde verilen emirleri açıkladı:

“-20 Mart 2003’de K.Irak’da ilk ABD bombası patlayınca her ABD’li askerin güvenliği sağlanacak,

-Türk Hücre Timlerinin yerleri ve ellerindeki silahların cinsleri ABD’lilere bildirilecek, sivil kıyafet giyilmeyecek,

-ABD’li askerelere silah doğrultulmayacak!”

aziz ergen 1

BU EMİRLERİ KİM VERDİ!

“Bu emirleri kim verdi? AKP iktidara geleli 3 ay olmuş. AKP yöneticileri Askerlerden randevu bile alamıyorlardı. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan o süreçte mecliste bile değildi. Peki Türk Ordusu’nun elini kolunu kim bağladı? Sorgulamak zorundasınız!

Eğer 19 Mayıs 2004’de ikinci çuval hadisesinde Komutanlarımın emrini dinlemiş olsaydım ben ve askerlerim de esir alınacak ve başımıza çuval geçirilecekti.

Ey Kemalist, duydun! Kesinlikle özgür olmalı milletimiz, kesinlikle bağımsız olmalı. Bugün ve her zaman!…İlk kaygılarından biri budur senin; kim karşı çıkarsa, can düşmanın bil onu. Bir parola gibi aktarılmalı bu kararlılık kuşaktan kuşağa.."

aziz ergen 2

aziz ergen 3

Editör: Habererk Haber Merkezi