Yaklaşık yüzde 65 seçmenin sağ partileri tercih ettiği ülkemiz siyasetinde yeni seçenek olarak bir lider çıktı ve ‘Biz Ülkeyi Sizden Daha İyi Yönetiriz’ diyor.

Siyasette ‘alternatif ve biz’ çok önemli iki kelimedir. Seçmenler son referandumda seçenek olarak yeni bir parti tercihini ortaya koymuş, ben politikasından bıktığını göstermiştir. Seçmen ne derse o geçerlidir.

MHP ÇÖKÜŞTE

Partide yeni genel başkan adayı çıkarmamak için başvurduğu çeşitli yollar, delegelerin kongre talebine kapıları kapatması, MHP’nin çöküş sürecini hızlandırmıştır. Bahçeli’nin zik zak çizen, baskıcı ve tasfiyeci politikası kendisini siyasetin çöplüğüne her geçen gün daha da yaklaştırıyor.  Parlamenter Sistem yerine başkanlık sistemini desteklemesi ve son manevrası ile ülkücüleri kahreden politikası ile kendi tabanına hakim olamayan Bahçeli’nin bu anlaşılmaz tavrını içine sindiremeyen, vatansever ülkücüler ise yeni liderlerinin etrafında her geçen gün kartopu gibi büyüyerek kenetleniyor.

ENGELLEYEMİYORLAR

Merkez parti ihtiyacının ortaya çıktığı günümüzde Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın başlattığı girişimler emin adımlarla ilerliyor. Artık Türkiye bir bayan lider istiyor, her kesimden seçmen sempati ile bakıyor ve kursun partiyi oy vereceğim, üye olacağım derken şu endişelerini de dile getiriyorlar ‘ama o kadıncağıza parti kurdurmazlar ki’… İşte bu durum merkezdeki alternatif parti arayışını tavan yaptırmakta, adeta bir katalizör olmaktadır.

Meral Akşener’i samimi bulan seçmenlerin ilgisi ve sevgisi her geçen gün artarken, bu sevgi yumağını dağıtmak ve engellemek için daha parti kurma aşamasındaki lidere her türlü zorlamalar, oyunlar, iftiralar ve tuzaklar kurulmaktadır.

BİZ ÜLKEYİ DAHA İYİ YÖNETİRİZ

Türk siyasetine sosyal, ekonomik ve bilimsel açıdan tüm ihtiyaçlarına cevap verecek, ezilen vatandaşın sorunlarına çözüm olacak güçlü bir kadro ile hazırlanan Meral Akşener ve ekibi meydan okuyor, cesur çıkışları ile korkmuyor, geliyoruz, biz ülkeyi sizden daha iyi yönetiriz diyor. 

İşçinin, memurun, esnafın, sanayicinin sorunlarına anne şefkati ile yaklaşıp, devlet baba babacanlığı ile bilimin ışığında, ustaca çözecek ekibi ile sıkı bir hazırlık sürecinde bulunan Akşener, Türk seçmeninin karşısına çıkmak üzeredir. Terör odaklarının korkulu rüyası mert insan, dürüst lider Türkiye’nin yönetimine, önü kesilemeyen bir insan seli ve sevgisi ile geliyor.     

MHP’den İhraçlı Bağımsız Bld. Meclis Üyesi

Yavuz Mehmet KAYA