Devlet Bahçeli yine yanlışlarla uğraşıyor. İYİ Partinin adını ti’ye alarak İP parti gibi yakıştırmalar yapan Bahçeli, kendi kazdığı kuyuya kendisi düşerek,  partisinden Cumhurbaşkanlığına aday dahi gösteremedi.  Vah Vah Vah her geçen gün zavallılaşıyor… Siyaset ringine havlu atan Devlet Bahçeli,  Ülkücülere böylece son bir kazık daha atmış oldu.

Kendi partisinin baraj altı kaldığını gören Devlet Bahçeli, daha önce ağıza alınmayacak laflar sarf ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi siyaset çevrelerinde hayretle karşılandı. Aynı zamanda ‘Kadının Fendi Erkeği Yendi’ sözünün ‘Meral’in Fendi Bahçeli’yi Yendi’ şeklinde algılanmasına neden oldu.

Bahçeli artık hem yaşı, hem de siyasi vizyonu gereği siyaset sahnesinden ayrılmak zorundadır. Siyasi partiler iktidar olabilmek için hedef belirlerler ve seçmenlerini bu doğrultuda etkilemeye çalışırlar. Oysa kendi partisinden aday dahi çıkaramayan Bahçeli, Meral Akşener’den korktuğu gibi, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı ve 11. Cumhurbaşkanı için de aday olmamalıdır densizliğini yapacak kadar kendi çıkarları için ileri gitmiş adeta küçüldü. Oysa şartlar belirlidir. Şartları sağlayan vatansever herkes aday olabilir veya gösterilebilir ama asla engellenmemelidir.

Cesur ve mert çıkışı karşısında yükselişi önlenemeyen Meral Akşener, Vatanseverler ile birlikte pupa yelken diyerek engin denizde yol almaya büyük hızla devam ediyor. İYİ Parti için ip yakıştırması kullanan Bahçeli kendisini, Parlamenter sistem yerine OHAL ile yönetilmeye layık görerek bu konuda milletin basın açıklama özgürlüğünün elinden alındığını, ülkenin Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetildiğini sanki unutmuş ve 100 bin imza zorunluluğunu demokrasi olarak görmektedir.

Oy kullanırken herhangi bir para alınmamaktadır. Dışarıdan bir aday gösterilecek olursa yaklaşık 12 milyon TL. imza için adayın para bulmak zorunda kalacağı seçimler için, Devlet Bahçeli havlu atarak Ülkücüleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış ve adeta Ülkücüler ile alay etmektedir. Meral Akşener, ‘Halep Ordaysa Arşın Burada’ diyerek, fetö yakıştırması yapanlara restini çekmiş, emin ve vakur adımlarla halkın sevgisini de yanına alarak Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanlığı’nın en kuvvetli adayı olduğunu ilan etmiş, il il meydan okumaya devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP tarafından doğal olarak aday gösterilmiştir. AKP parti yetkili organlarının gösterdiği kişinin, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesi ve bu adayın Recep Tayyip Erdoğan olması beklenen bir durumdur. Başbakan ve Bakanlar ise sahada çalışmaları sıkı tutmaya çalışıyor. Fetö ile yapacağı mücadeleyi kendi başarı hanelerine yazdırma çalışıyorlar.

Bahçeli ise evde kalmış koca kız gibi kendisini zorla beni de alın ittifak içerisine diye adeta yalvarmakta, partisini AKP’ye iltica etmek üzere son görevini de yapmaktadır. Artık önümüzdeki yakın gelecekte partiye kilit vurması beklenmektedir.

Hak hukuk adalet yürüyüşü ile 2017’ye damgasını vuran CHP Atatürk ilkeleri çerçevesinde adayını belirleyip 2. Turda en yüksek oy alan 2 adaydan birinin etrafında kenetlenmeye hazırlanıyor.     

Burdur Belediye  Meclis Üyesi