İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, parti üyeliğinden ve başkanlık görevinden ayrıldığını açıkladı. İlçe Yönetim Kurulu’nun 45 üyesinden 33’ü de istifa ederek Uzun’un yönetimini düşürdü. Uzun, partinin kendi belediye başkanının ve üyelerinin seçme ve kurultaya katılma haklarını koruyamadığını belirterek, İYİ Parti’nin artık milletin hakkını ve hukukunu savunamayacağını ifade etti.

Trabzon’da İYİ Parti’den Yomra Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Bıyık ve İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan’ın istifalarının ardından, Erdal Uzun da partiden ve başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Uzun’un istifası sonucunda, İYİ Parti Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu’nun çoğunluğu da istifa etti ve yeterli sayıda üye kalmadığı için yönetim düştü.

Erdal Uzun, İYİ Parti’nin 2023 ve 2024 seçimlerinde izlediği stratejinin ve politikalarının seçmen tarafından kabul görmediğini, bu nedenle partinin oylarının azaldığını söyledi. Uzun, genel merkezin kararlarına rağmen partinin ağır bir seçim yenilgisine uğradığını belirtti.

İYİ Parti'ye vekilden istifa şoku! İYİ Parti'ye vekilden istifa şoku!

Kurultay sürecinde yaşanan haksızlıklara ve hukuksuzluklara dikkat çeken Uzun, Trabzonlu Koray Aydın’ı desteklediklerini ancak kurultayın ilk turunda Aydın’ın önünün kesildiğini iddia etti. Uzun, İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayının adil olmadığını ve milletten kaçırıldığını ifade etti.

Uzun, İYİ Parti’nin artık milletin hakkını ve hukukunu koruyamayacağını belirterek, “İYİ Parti’den Türkiye’de ikinci kez üst üste seçim kazanan tek belediye başkanı olan Mustafa Bıyık’ın oy kullanamaması ve diğer üyelerin kurultaya katılma haklarının engellenmesi kabul edilemez. Bu nedenle, inandığımız siyaset prensipleriyle İYİ Parti’de siyaset yapma imkanımız kalmadı. Mert ve ilkeli bir tavır sergileyerek, başkanlık görevimden ve parti üyeliğimden istifa ediyorum. İYİ Parti Ortahisar yöneticilerinin çoğunluğu da benimle aynı kararı alarak istifa etti ve yönetim düşmüştür” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi