Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17'nci G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Endonezya'ya gitti. Eşi Emine Erdoğan ile Bali Bali adasına iniş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında, Endonezya kültürel dans gösterisi ile karşılandı.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı hain saldırının ardından Erdoğan'ın dans gösterisiyle karşılanması TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu “Açıkça” programında değerlendirildi. Programa katılan Hukukçu Salim Şen, danslı karşılamayı eleştirerek, “Yerinde Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı kıyamet kopardı.” ifadelerini kullandı.

Terör eylemini gerçekleştiren zanlının Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’a kayıtlı telefon hattı ile görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Karadağ, “Kazara bir CHP’li en ufak görüşmesi ortaya çıksaydı ne olmuştu?” sorusunu yöneltti.

Hukukçu Salim Şen, “Yer yerinden oynamıştı” diyerek şöyle devam etti:

“Onu bırakın dün Erdoğan Endonezya’ya gitti. Olaydan bir saat sonra. Uçaktan indiğinde bir dans gösterisi ile karşılandı. Giden Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı ve benzeri karşılama yapılsaydı orada dans gösterileri ile karşılansaydı, Kılıçdaroğlu, aynı tebessümle izleseydi kıyamet kopardı."

Editör: Yadigar Hanım