Tatil için Mısır’ın önemli tatil bölgelerinden Hurghada'yı tercih eden Rus turist, kıyıya yakın bir yerde yüzmeye başladı. Bu sırada bir köpekbalığı turiste saldırdı. 

Denizin içinde çırpınan ve çığlık atmaya başlayan turist, "Help (Yardım)" diye bağırdı, fakat kimse turiste yardım edemedi. Köpekbalığının dişleri arasında ağır yaralanarak kanlar içinde kalan turist, hayatını kaybetti.

Kızıldeniz’de bulunan 44 çeşit köpekbalığından en tehlikeli tür olarak bilinen gri köpekbalığının saldırısı esnasında bir yardım ekibine ulaşmayaçalıştı ancak başarılı olamadı.

Rusya'nın Hurghada Konsolosluğu, köpekbalığının saldırısını doğruladı. Hurgada'da bir Rus vatandaşının köpekbalığı saldırısında hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, Rus vatandaşının ailesi ve yakınlarına da başsağlığı dilendi.

PLAJ KAPATILDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırının ardından kazanın yaşandığı plaj güvenlik nedeniyle kapatılırken, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldı. Turistler, denizde dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Mısır'da daha önce de benzer kazalar olmuştu. Ekim 2020  yılında 12 yaşındaki Ukraynalı bir çocuk ve tur rehberi, beyaz bir köpekbalığının saldırısından dolayı uzuvlarını kaybetmiş, 2010'da ise Şarm El-Şeyh’te aynı gün içerisinde yaşanan beş köpekbalığı saldırısında üç Rus, bir Ukraynalı ve bir Alman turist yaralanmış, 71 yaşındaki Alman turist, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Editör: Yadigar Hanım