Kahramanmaraş depremleri, Türkiye’nin deprem gerçeğini bir daha gözler önüne serdi. TSK’ya ilk andan itibaren görev verilmemesi hala tartışılıyor.

Uzmanlar yıllardan beri Kahramanmaraş ve çevresinde deprem beklediklerini açıklasalar da iktidar bu gerçeklere hep kulaklarını tıkamış.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel de 1 yıl önce bu gerçeğe vurgu yapmış:

ahmet çabukel

"Her gün daha da korkmaya başladık. Kahramanmaraşlılar olarak daha da paniklemeye başladık. Ne yapacağımızı, nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz. Kıymetli yöneticilerimize sesleniyoruz. Deprem kapımızda değil, deprem tam ayaklarımızın altında. Kahramanmaraş’ta 2011 yılında keşfedilen iki fay hattı üzerinden iki büyük deprem bekleniyor!"

ÇOK FAZLA ENERJİ BİRİKTİ, KAHRAMANMARAŞ DEPREME HAZIR DEĞİL

"Uzmanlar bunu her platformda açık açık söylüyor. 'İki tane büyük fay hattı var. 500-600 yıldır bu fay hattında deprem olmadı. Çok fazla enerji birikti. 7 şiddetinin üstünde deprem bekliyoruz' diyorlar. Bilim insanlarının bu söylediklerini Sayın Vali’ye, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı’na, AFAD Bölge Müdürlüğümüze, her bir STK’ya sesleniyoruz. Kahramanmaraşlı depreme hazır değil. Depreme hazır değiliz." (Yeniçağ)

Editör: Gökçe Sevim